Ansökan

Vad roligt att du är intresserad av Kompositionslinjen på Gotlands Tonsättarskola. Det går trots att sista ansökningsdatum passerat fortfarande att göra en sen anmälan till och med den 21 augusti. Platstilldelning sker efter godkänd behörighet och i mån av plats.

Kvinnlig cellist studerar noter på Gotlands Tonsättarskola

Gör en sen anmälan

Kompositionslinjen, 80 veckor

  • Sista ansökningsdatum: 1 maj 2023
  • Sista datum för komplettering: 1 maj 2023
  • Besked om antagning: första halvan av juni
  • Skolstart: 21 augusti 2023
  • Kursavgift: 38 000 SEK/läsår (går att söka som merkostnadslån från CSN)
  • Anmälningsavgift: 1 000 SEK (dras av från kursavgiften)

Förkunskaper

Många som söker och kommer in på Tonis har kunskaper i notation och musikteori - men långt ifrån alla. Viktigare är att du har en stark ambition att komponera musik och att du känner ett behov av att utveckla din egen musikaliska röst. Kanske har du en vision om en musik som du ännu saknar redskap för att realisera?

Man kan alltså söka till Gotlands Tonsättarskola utan att kunna noter! Om du känner dig osäker på om dina förkunskaper är tillräckliga är du välkommen att kontakta oss innan du bestämmer dig för om du vill söka.

Vi strävar efter en dynamisk blandning av studerande avseende förkunskaper, musikaliska genrer, ålder, kön och nationalitet.

Ansökningen

Ansökningen består av tre arbetsprover i skriftlig eller klingande form, en skriftlig motivering till varför du vill gå utbildningen samt en kort beskrivning av din bakgrund inom området. Fyll i ansökningsformuläret (eller ladda ner ansökningsformuläret nedan) och lämna därefter dina arbetsprover. Vi kallar sedan ett urval av de sökande till antagningsprover på distans den 27-28 maj.

Ekonomi

Utbildningarna på Gotlands Tonsättarskola är studiemedelsberättigade. Avgiften för ett års studier är 38.000 kr för Kompositionslinjen läsåret 2023/24. Anmälningsavgift: 1 000 SEK (dras av från kursavgiften). Ansökan om merkostnadslån kan ställas till CSN för att täcka avgiften. Materialkostnader tillkommer.