Inredning och design

Konst- och kulturutbildning Göteborg

Välj utbildningen Inredning och design på Art College i Göteborg och få en plattform för vidare studier.

Sen ansökan Öppnas i ett nytt fönster Inredning och design på Art College i Göteborg
Utbildningsstart
2024-08-19
Omfattning
40 veckor
Studietakt
Heltid
Antal platser
12
Årsavgift
74 000 kronor. Kostnader för litteratur och ditt eget arbets- och förbrukningsmaterial tillkommer.
Studiemedel
Utbildningen berättigar till studiemedel från CSN. Du kan söka utökat lån, så kallat merkostnadslån, för att täcka merparten av årsavgiften.

Utbildningen startar i augusti 2024.
Öppet för sen ansökan.

Utbildningen Inredning och design på Art College i Göteborg vänder sig till dig som vill skaffa dig en plattform inför vidare studier till inredningsarkitekt, designer eller arkitekt. De allra flesta som har gått utbildningen kommer in på de skolor de önskar. Utbildningen fungerar också för dig som vill fortbilda dig eller starta egen verksamhet.

Innehåll

  • Ritteknik
  • Design
  • Färg och form
  • Kommunikation
  • Adobe Creative Cloud
  • Designprojekt

Du får en egen laptop som du kan använda under utbildningen och kan gå gratis på Art College kurser i till exempel konst, silversmide och foto i mån av plats.

Kursplaner

Högskoleutbildade yrkesverksamma lärare

Lärarna på Inredning och design är högskoleutbildade och yrkesverksamma inom sina respektive områden. Det innebär att du inte bara möter en kompetent lärare utan också att du får en inblick i den verklighet som väntar efter utbildningen.

Lärarna förmedlar en verklighetsförankrad helhetsbild som grundar sig på såväl teori som praktisk erfarenhet. Studiebesök och studievägledning från lärarna under utbildning gör att du hittar din väg framåt efter året på Art College.

Ansökan

Du ansöker till utbildningen på YH-antagning.se.

Arbetsprover

Det är obligatoriskt att lämna in arbetsprover för att blir behörig till utbildningen. Ladda upp följande arbetsprov i din ansökan på YH-antagning.se:

  • Teckna en möbel som du tycker om. Du får använda valfri svartvit teknik som blyerts, kol, tusch eller penna. Tänk på att arbetsprovet ska kunna skrivas ut i A4-format.

Har du frågor, vänligen kontakta

Karin Strömberg, utbildningsledare
031-352 66 57
karin.stromberg@folkuniversitetet.se

Utbildningen står under statlig tillsyn och lyder under Myndigheten för yrkeshögskolan och Förordningen om stöd för konst- och kulturutbildningar.

Ansök nu