Om Art College

Art College i Göteborg är skolan för dig som söker utveckling och inspiration inom det konstnärliga området. Vi har cirka 1500 kursdeltagare varje termin.

Set of color pencils.Photo close up. Background

Kurser och utbildningar inom det konstnärliga området

Den största delen av den estetiska verksamheten har vi flyttat till vårt huvudkontor på Norra allégatan 6. Keramik och silver finns i våra nya lokaler på Stigbergstorget 5. Vi arbetar intensivt med att utveckla vårt utbud av kurser och utbildningar i nära samarbete med de kursledare som undervisar hos oss.

För alla målgrupper

Art College verksamhet är omfattande och har många in- och utgångar. Vi ordnar kurser för olika målgrupper, allt från barn- och ungdomskurser till företagsutbildning och utbildning för dem som vill söka vidare till högre utbildning inom det konstnärliga området.

Förbereder för högre studier och yrkesliv

Många av Art College elever har tagit sig vidare till konstnärliga högskolor, både i Sverige och utomlands. Många har startat egen verksamhet medan andra fått anställning inom olika konstnärliga yrken.

En del av Folkuniversitetet

Art College är en del av Folkuniversitetet som startade estetisk verksamhet i Göteborg för mer än femtio år sedan.

I västra Sverige driver Folkuniversitetet även Balettakademien, KV Konstskola, Tibro Hantverksakademi och Skara Skolscen.

Folkuniversitetet är Sveriges största anordnare av fristående konstnärliga utbildningar.