Hanna KL hittade sin inriktning

Utbildningen Inredning och design på Art College hjälpte Hanna KL att hitta sin inriktning och gav henne en bra grund för fortsatta studier.

Hanna KL har gått utbildningen Inredning och design på Art college

Vem är du, Hanna KL?

Jag är en konstnär, designer och content creator från Göteborg. Jag gick på Art College 2013–2014 och har sedan dess skapat mig en karriär genom att bland annat sälja art prints, designa mönsterrapporter och måla muralmålningar. Idag arbetar jag med kunder runtom hela världen.

Berätta om din tid på Art College.

När jag började på Art College visste jag inte riktigt vad jag ville göra. Jag var först inne på inredning och senare möbel- och produktdesign men landade till sist i det grafiska vilket var både utbildningens och lärarnas förtjänst. Jag upplevde att alla lärare såg varje enskild elev och la mycket tid på att man skulle hitta sin grej. Dessutom hjälpte de en att ta sig an varje uppgift ur sitt eget perspektiv och stöttade genom alla projekt.

Hur gick du vidare efter utbildningen?

Som kreatör eller designer tycker jag att man har ett visst ansvar för vad som tillverkas och produceras idag och i framtiden. Därför valde jag att söka vidare till en kandidat i design med inriktning hållbar utveckling vid Linnéuniversitetet. Efter det har jag i princip frilansat på heltid.

Vad tog du med dig från din tid på Inredning och Design?

Utbildningen innehåller en stor mängd olika ämnen inom inredning, design och konst och man får ta sig an så många olika projekt att man garanterat kommer att hitta något som man vill fördjupa sig i. Jag lärde mig otroligt mycket på Art College under det enstaka året som utbildningen pågick, och jag fick en god inblick i hur designvärlden ser ut och hur designprocessen fungerar. Jag kände verkligen att jag låg flera steg före när jag påbörjade min kandidatutbildning.

Vad är ditt bästa tips till de som som vill gå i dina fotspår?

Om du är intresserad av att skapa men inte vet vad du vill rikta in dig på så tycker jag absolut att du ska vända dig någonstans där du får prova på så mycket som möjligt för att hitta din grej. När du väl vet vad det är så bara kör på och öva så mycket och så ofta du kan för att utveckla dig. Dela din process och dina resultat på nätet och i sociala medier för om du inte syns kan ingen hitta dig. Förr eller senare kommer du dra till dig folk som vill jobba med dig!

Var hittar vi ditt arbete?

@hannakl.com på TikTok
@hanna.k.l på Instagram
www.hannakl.com

Ansök till Inredning och design