Att studera på Art College

Ska du läsa Inredning och design på Art College? Här hittar du information om allt från studiemedel till bostäder som hjälper dig att få en bra start på dina studier i Göteborg.

Studiemedel

Art College utbildning Inredning och design berättigar till studiemedel från CSN. På CSN:s hemsida kan du läsa mer om hur du ansöker om studielån för Konst- och kulturutbildningar och merkostnatslån för studerandeavgiften.

Bostad

I Göteborg är det ganska svårt att hitta bostad snabbt. Ta reda på vilka möjligheter som finns och sätt igång med bostadssökandet så snart du vet att du vill studera här. Under våra år som vi bedrivit utbildning så har det alltid ordnat sig för våra studenter. Antingen att de har hyrt i andra hand, varit inneboende eller hyrt ett fristående hus på någons tomt.

Vanliga lägenheter

Boplats är en lägenhetsförmedling i Göteborg. Där läggs lediga lägenheter från både kommunala och privata hyresvärdar ut. Att stå i kö hos Boplats kostar 100kr om året. Kötiden hos Boplats är en vanlig rangordning när lägenheter fördelas, men det finns också andra villkor som kan spela roll.

Privata rum och lägenheter

Många privatpersoner hyr ett rum eller en del av en lägenhet eller villa. Ofta får de här bostäderna hyresgäster på rekommendation eller via annonser på exempelvis Blocket eller GP.

Tänk på att vara försiktig med förhandsbetalning när du letar boende – tyvärr förekommer det falska annonser då och då.

Pendla

Ibland kan det vara lättare att hitta boende i någon av kommunerna runt Göteborg. Det är många som pendlar till och från Göteborg. För kortsiktiga lösningar kan du kolla på studenternas bosajt Housing Anywhere, Bostadsdeal eller Hyresbostad. Där kan den som ska göra exempelvis en utlandstermin lägga upp sin bostad för uthyrning.

Studeranderabatter

Som student kan du ta del av olika rabatter. Du ansöker själv om dessa kort på:

Fria kurser på Art College

Som heltidsstudent på Art College får du gå gratis i mån av plats på våra öppna kurser. Det kan vara ett ypperligt tillfälle att bättra på dina kunskaper i ett visst ämne, till exempel inför arbetsprover till högre utbildningar.

Kollektivtrafik

Art College närmaste hållplats är Järntorget. Västtrafik har hand om kollektivtrafiken i hela Västra Götaland.

Kulturlivet i Göteborg

Göteborg har ett rikt kulturliv. Här är några tips om vad du kan göra när du inte är på Art College: