Keramik

Plats Göteborg

Välkommen till vår välutrustade keramikverkstad. Under ledning av keramiker Helena Andersson går vi igenom grundläggande tekniker för att forma leran såsom kavling och drejning, samt engobering och glasering.

Boka reservplats

Målgrupp

Den här kursen passar dig som är ren nybörjare, d.v.s. aldrig arbetat med lera eller har vissa förkunskaper i keramik. Du har kanske gått en eller några keramikkurser nyligen eller så var det ett tag sedan? Då passar den här kursen dig!

Mål

Efter kursens slut skall du ha fördjupat dina kunskaper utifrån din förkunskapsnivå.

Innehåll

Vi går igenom olika grundläggande tekniker för att forma leran, såsom kavling och drejning. Vi arbetar med olika typer av leror för olika ändamål. Vi går även igenom hänkling (att forma ett öra ur en klös lera), engobering (att applicera en lerslamma med pigment i) samt glasering.

Undervisningsform

Praktiskt arbete under handledning av kursledaren. Demonstrationer av tekniker.

Material

Vi arbetar i leror och glasyrer som finns att köpa på plats. Material, som faktureras i efterhand, tillkommer i form av lera som kostar 70:-/kg i våt vikt. Priset inkluderar även glasyr och bränning. Keramikverkstaden har en del litteratur inom ämnet som går att att läsa under kurstid.

Utvecklingsmöjligheter

Eftersom var och en arbetar på sin egen nivå kan man efter avslutad kurs fortsätta sin utbildning i keramik på nya keramikkurser.

Kursledare

Helena Andersson

Per Staffan Sundberg

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet ArtCollege. Tel: 031 - 10 65 08

artcollege@folkuniversitetet.se

Tid
16 aug 2022 - 20 sep 2022
Ti 18:15 - 21:15
Tillfällen
6
Plats
Stigbergstorget 5, 41463 Göteborg
Visa på karta
Studietimmar
24
Kurs-ID
1140750
Pris
2975 kr