Söndagsklass för fd yrkesverksamma dansare OPEN

Plats Stockholm

Söndagsklasser för dig som är fd yrkesverksam! Lustfyllda, inspirerande och prestigelösa proffsklasser, där du deltar helt utifrån din dagsform. 

Boka nu

Under sju söndagar bjuder vi in pedagoger för att inspirera och utmana dig som har en dans- musikal eller pedagogutbildning i grunden men kanske varit borta från dansträningen ett tag.
Skönt söndagshäng med gamla danskollegor och klasskompisar och ett perfekt tillfälle att hitta tillbaka till dansen! 

Förkunskaper: Kursen är för dig som är 30+ och yrkesutbildad inom dans-musikal eller danspedagogik. 
I samband med din bokning mailar du ba.sthlm@folkuniversitetet.se och skriver några rader om din bakgrund.

Ämnesrad: "Söndagsklasser för fd yrkesverksamma". 

Kursen går under vecka 12-20. 

Pedagoger:

V.12, 24/3- Jazz med Nils Sundberg
V.15, 14/4- Contemporary/Modernt med Martina Rubensson
V.16, 21/4- Contemporary/Modernt med Martina Rubensson
V.17, 28/4- Jazz med Sanna Sterner
V.18, 5/5- Contemporary Jazz/Modernt med Elin Wilhelmsson
V.19, 12/5- Lyrisk Jazz med Benjamin Brandt
V.20, 19/5- Jazz med Maria Sundin

Drop in: 280 kr

 

Välkommen tillbaka till BA!

Kursledare

Susanna Sterner Jendi

Susanna Sterner Jendi är utbildad på Dans- och Cirkushögskolan i Stockholm och har en examen i danspedagogik med jazzdans som huvudämne. Därefter vidareutbildade hon sig i New York bland annat för Lynn Simonson.

Hon har medverkat som dansare och koreograf i tv, film, musikvideos och dansat bakom artister i olika föreställningar. Hon är en av de konstnärliga ledarna för SALTO Dance Company (www.saltodancecompany.se) som har sin tyngdpunkt i jazzdans och streetdance. Som danspedagog är Susanna flitigt anlitad vid olika dansskolor i Stockholmsområdet och även vid Dans- och Cirkushögskolan i Stockholm. Hon har undervisat vid dansgymnasium, hos företag och anordnar regelbundet workshops i olika stilar.

"Klassen börjar med en uppvärmning där teknik och styrka ingår. Därefter arbetar vi med olika övningar över golvet samt varierande koreografier med olika uttryck, känsla och stil. Du får en god dansteknisk grund att bygga vidare på och får pröva olika jazzdansstilar, alltifrån en teknisk lyrisk jazz med linjer och flöde till ösig streetjazz med groove! Varmt välkomna!" 

Jazz med Susanna Sterner Jendi (länk till youtube)

Susanna Sterner

Benjamin Brandt

Benjamin är utbildad vid Balettakademien i Stockholm och examinerades 2007. Efter Balettakademien har han fortsatt utbilda sig runt om i landet och i världen. Hans stil är främst inspirerad av hans tid i LA och NY.

Benjamin har under de tio senaste åren hunnit med att göra bland annat musikaler, turnéer, reklamer, jobbat på kryssningsfartyg, tv-produktioner och musikvideos. Alla dessa erfarenheter har inspirerat och skapat den koreografiska stil han har idag. Som pedagog har Benjamin undervisat vid kvällskurser, på grundskolor och på gymnasieskolors estetiska program, samt på flera olika utbildningar runt om i Stockholm.

"Nyckelorden för mina klasser är passion, frihet och att flytta gränser! Jag tror att alla har något speciellt som gör oss unika, och att i dansen är vi fria att ta till vara på det och vara den vi är. Vi börjar klasserna med en teknisk uppvärmning, fortsätter med styrka och stretch och sen över till diagonaler men huvudingrediensen i mina klasser är att dansa. Jag lägger stor vikt vid musikalitet och rytmik, men framför allt känsla! Jag hämtar inspiration från ren jazz till hiphop och allt som finns där emellan. Jag ser fram emot att träffa er på någon av mina klasser!"

Contemporary Jazz med Benjamin Brandt (länk till Youtube)

Benjamin Brandt

Elin Wilhelmsson

Elin är utbildad på Balettakademiens dansarutbildning i Stockholm och på Broadway Dance Center i New York. Hon har även tränat i Los Angeles och medverkat produktioner så som Kristallen, Idol och the Golden Year Gala. Nu undervisar hon på skolor runt om i Stockholm.

På mina klasser jobbar vi både på ren teknik och med koreografi. Diagonalerna riktar sig oftast åt grundläggande snurrteknik för att hitta kontroll och en stabil grund att bygga vidare på. Koreografierna är musikaliska och dynamiska med utrymme för dansaren att sätta sin egen prägel på materialet. Alltid med tekniska inslag och oftast nån form av golvarbete. Mitt mål är att skapa lustfyllda och utmanande klasser där vi lämnar fyllda med energi. 

Elin Wilhelmsson

Maria Sundin

Maria is a dancer, dance teacher and choreographer. She has a bachelor degree in arts from Tallinn University and has studied pedagogy at Stockholm University.

Over the years, Maria has participated in various courses, workshops and is also trained as a yoga teacher.

Maria works as the head teacher in jazz dance at Stockholm Musikalartist Utbildning. She also works at Balettakademien Stockholm where she teaches at professional dancer education and at

one-year education in jazz/commercial, Proffs classes and Summer Camp.

Over the years, Maria has danced and choreographed various events, shows and musicals. 

At Maria's classes you can dance everything from Lyrical jazz to Musical Theater and really experience the magic of jazz dance.

Through a wide range of different jazz techniques and her ability to convey them in a methodical and clear way, Maria allows you to become curious about your own abilities and really learn to challenge your weaknesses and strengthen your strengths.

This is what Maria says about her classes:

“ In my classes, we immerse ourselves in the enormous world of jazz dance. I am passionate about the technical, dynamic and artistic aspects of jazz. My classes are really physical and filled with passion and love for dance”

Martina Rubensson

Martina Rubensson är diplomerad dansare vid Balettakademien Stockholm och utbildad ämneslärare inom dans och engelska vid Stockholms Konstnärliga Högskola.

"På mina klasser tränar vi både tekniska färdigheter och utforskar vårt egna rörelsemönster. För mig är det lika viktigt med en fysiska som en mentala utmaning. Det är inspirerande att kunna se någon växa genom dansen - att klara av krångliga stegkombinationer till att få ett bättre självförtroende och större självkänsla." 
 

Contemporary med Martina Rubensson (länk till Youtube)

Martina Rubensson

Nils Sundberg

Nils är utbildad vid Balettakademien i Stockholm och har sedan examen medverkat i en rad stora produktioner runt om i Europa.

Nils har medverkat i musikaler som bland annat Cats, Starlight Express, Les Misérables och Buddy Holly. Han har uppträtt på West End i London i produktioner som Martin Guerre och Chicago. I Sverige har vi fått se Nils i flera produktioner på Oscarsteatern, Göta Lejon och på Cirkus. 2011 turnerade Nils med We Will Rock You! i både Stockholm och i Oslo.

De två senaste produktionerna Nils medverkade i är Häxorna i Eastwick på Cirkus i Stockholm och She Loves Me på Spira i Jönköping.

 

På mina klasser och workshops lär jag ofta originalkoreografier från föreställningar som jag själv har medverkat i, med fokus på de produktioner jag jobbat med utomlands. Det brukar bli mycket Fosse-stil och traditionell jazz

 

 

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
24 mar 2024 - 19 maj 2024
Söndag
Antal tillfällen
7
Första tillfället
sön 24 mar 2024 kl 18:00-19:30
  • sön 14 apr 2024 kl 18:00 - 19:30
  • sön 21 apr 2024 kl 18:00 - 19:30
  • sön 28 apr 2024 kl 18:00 - 19:30
  • sön 5 maj 2024 kl 18:00 - 19:30
  • sön 12 maj 2024 kl 18:00 - 19:30
  • sön 19 maj 2024 kl 18:00 - 19:30
Plats
Birger Jarlsgatan 70, 11420 STOCKHOLM
Visa på karta
Studietimmar
14
Kurs-ID
114491
Pris
1750 kr