EARLY SUMMER Ballet 16+ Int 3 OPEN med Katarina Berglund

Plats Stockholm

Early Summer på BA! Kortkurs med Katarina Berglund för dig som vill träna flera balettklasser under en intensiv period. Vi övar teknisk färdighet, konstnärligt uttryck, hopp, piruetter, balans och smidighet men framför allt handlar det om den fantastiska känslan av att dansa balett.

Boka nu

Vi arbetar med att hitta ett harmoniskt samspel i rörelserna och konstnärligt uttryck. Klasserna bygger på metoden att varva teknik och dansanthet. En stor del av balettrepertoaren på teatrarna härstammar från 1800-talet. Trots det utvecklas balettens starkt traditionella övningar och rörelsespråk ständigt och man tar även intryck av andra, nyare danstekniker. Balett är idag en viktig grundteknik och nästan ett måste för dig som vill utveckla din dansteknik i andra ämnen. Därför tränar de flesta kompanier med modern repertoar även balett dagligen. Alla lärare undervisar i sin individuella stil.

Undervisningen ackompanjeras av musiker.

Förkunskaper: Intermediate 3- minst tre års grundläggande förkunskaper. Kursen är för ungdomar från 16 år och för vuxna.

If you want to try out several different classes and techniques - BA Summer Dansa-kort is perfect for you! Read more here: BA Summer Dansa-kortPlease note that our regular Dansa Kort and klippkort are not valid during BA Summer (week 22-33).

Kursledare

Katarina Berglund

Katarina Berglund började sin utbildning vid Balettakademien i Stockholm och gick sedan Danshögskolans treåriga pedagogutbildning med klassisk balett som huvudämne.

Hon har studerat vid Stella Mann School of Dancing, Dance Centre och Pineapple Studios i London. Katarina fick Carina Aris stipendium och fortsatte sina studier vid Pittsburgh Ballet Theatre School i USA. Hennes undervisningserfarenhet är omfattande och under våren 2007 var hon inbjuden gästpedagog vid Australian National Ballet School.

”Min undervisning är baserad på Vaganovateknik och metodik. På lägre nivåer fokuserar jag undervisningen på kroppens placering och förståelsen av elementära rörelser och steg. Viktigt är också vid det konstnärliga uttrycket i dansen och att du ska känna att du verkligen dansar. På högre nivåer använder vi och fördjupar tidigare kunskaper. Jag tar in en friare tolkning av balettens grunder i form av koreografiska inslag och personlig stil på klasserna.”

Katarina Berglund

Håkan Möller

Bild saknas

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
27 maj 2024 - 29 maj 2024
Måndag, Tisdag, Onsdag
Antal tillfällen
3
Första tillfället
mån 27 maj 2024 kl 17:00-18:30
  • tis 28 maj 2024 kl 17:00 - 18:30
  • ons 29 maj 2024 kl 17:00 - 18:30
Plats
Birger Jarlsgatan 70, 11420 STOCKHOLM
Visa på karta
Studietimmar
28
Kurs-ID
116120
Pris
950 kr