EARLY SUMMER: Balett 12+ Beg 1-2 med Jens Rosén

Plats Stockholm

En kortkurs för dig som vill lära dig dansa balett från grunden! Här fångar vi den fantastiska känslan av att dansa balett när vi övar teknisk färdighet, konstnärligt uttryck, balans och smidighet.

Boka nu

Nyfiken på balett? En kortkurs under EARLY SUMMER är ett perfekt tillfälle för dig som vill prova på balett att dansa balett innan du bokar upp dig på en hel termin. 

Även om den här balettklassen i första hand riktar sig till dig som är helt nybörjare, kan den med fördel också bokas av dig som har grundläggande kunskaper men vill fördjupa dem under en intensiv period. 

Lektionen bygger på metoden att varva teknik och inlevelse- att hitta ett harmoniskt samspel i rörelserna och det konstnärliga uttrycket. 

En stor del av balettrepertoaren på teatrarna härstammar från 1800-talet. Trots det utvecklas balettens starkt traditionella övningar och rörelsespråk ständigt då man inom baletten tar intryck från andra, nyare danstekniker.

Undervisningen ackompanjeras av musiker.

Observera att Dansa-kortet eller klippkort ej gäller på BA Early Summers kurser!

 

Kursledare

Jens Rosén

Jens Rosén är utbildad vid Kungliga Svenska Balettskolan i Stockholm och har vidareutbildat sig för lärarna David Howard, Kevin Haigen, Finis Jhung och Victor Ullate.

Han har haft en lång karriär som klassisk och modern dansare vid danskompanier som Kungliga Baletten i Stockholm, Victor Ullate Ballet Company i Madrid samt Spanska National Baletten.

Efter danskarriären har han arbetat som lärare och repetitör vid danskompanier som Kungliga Baletten i Stockholm, Paris Operan, Greek National Ballet, Miami City Ballet, Ballet Avignon, Musiktheater im Revier Gelsenkirchen, Badisches Staatstheater och Pontus Lidberg Dance Company.  

Mellan åren 2007 – 2012 var han även konstnärlig ledare för danskompaniet Stockholm 59° North. Under den tiden turnerade kompaniet till scener och dansfestivaler i Sverige, Finland, Tyskland, Ungern, Schweiz, Spanien, USA, Canada, Argentina och Colombia.  

”Alla kan dansa och utveckla sitt sätt att röra sig och utrycka sig. Jag försöker få dansarna att hitta sitt naturliga och personliga rörelse mönster.” 

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
27 maj 2024 - 30 maj 2024
Måndag, Tisdag, Onsdag, Torsdag
Antal tillfällen
3
Första tillfället
mån 27 maj 2024 kl 18:15-19:45
  • tis 28 maj 2024 kl 18:15 - 19:45
  • ons 29 maj 2024 kl 18:15 - 19:45
  • tor 30 maj 2024 kl 18:15 - 19:45
Plats
Birger Jarlsgatan 70, 11420 STOCKHOLM
Visa på karta
Studietimmar
16
Kurs-ID
115753
Pris
1150 kr