EARLY SUMMER Balettmix pojkar 8-10 år med Jens Rosén

Plats Stockholm

Hopp, styrka, fart, koordination och smidighet! En dos "Balettpower" för dig som är 8-10 år och vill inleda sommaren tillsammans med nya danskompisar på BA! Välkommen till oss och vår Early Summer!

Boka nu

En intensivkurs i balett/mix för dig som är 8-10 år, nyfiken på dans eller sugen på att jobba vidare på de grunder du har sedan tidigare. Här fokuserar vi på väcka dansglädjen och att dansa tillsammans med nyfunna danskompisar.  

Tekniska övningar för bygga styrka, smidighet och koordination varvas med moment som "balett-hinderbana" till vår pianists Christers egna versioner av välkända låtar som raining tacos, Skibidi-toilet och Marcus och Martinus. 

Förutom inlärning av dansmomenten går pedagogiken också ut på att ”hålla igång” intensivt under en kort tid och att lära sig att fungera i grupp. 

Undervisningen ackompanjeras av Christer Olin.

 

Förkunskaper: Den här kursen riktar sig till både till dig som är helt nybörjare och till dig som redan har grundläggande kunskaper inom dans/balett. Självklart är kursen öppen för alla inom ålderspannet (ej enbart pojkar). Vi hoppas dock att vi med kursnamnet ska locka nyfikna barn som kanske inte dansat hos oss tidigare. 

Om du ett barn som inte ingår i det angivna ålderspannet men som ändå är intresserad av kursen/upplägget, (i juni eller en annan tidpunkt), skicka en intresseanmälan till ba.sthlm@folkuniversitetet.se

Observera att du anger barnets namn och personnummer vid bokning.

Kursledare

Christer Olin

Bild saknas

Jens Rosén

Jens Rosén är utbildad vid Kungliga Svenska Balettskolan i Stockholm och har vidareutbildat sig för lärarna David Howard, Kevin Haigen, Finis Jhung och Victor Ullate.

Han har haft en lång karriär som klassisk och modern dansare vid danskompanier som Kungliga Baletten i Stockholm, Victor Ullate Ballet Company i Madrid samt Spanska National Baletten.

Efter danskarriären har han arbetat som lärare och repetitör vid danskompanier som Kungliga Baletten i Stockholm, Paris Operan, Greek National Ballet, Miami City Ballet, Ballet Avignon, Musiktheater im Revier Gelsenkirchen, Badisches Staatstheater och Pontus Lidberg Dance Company.  

Mellan åren 2007 – 2012 var han även konstnärlig ledare för danskompaniet Stockholm 59° North. Under den tiden turnerade kompaniet till scener och dansfestivaler i Sverige, Finland, Tyskland, Ungern, Schweiz, Spanien, USA, Canada, Argentina och Colombia.  

”Alla kan dansa och utveckla sitt sätt att röra sig och utrycka sig. Jag försöker få dansarna att hitta sitt naturliga och personliga rörelse mönster.” 

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
27 maj 2024 - 29 maj 2024
Måndag, Tisdag, Onsdag
Antal tillfällen
3
Första tillfället
mån 27 maj 2024 kl 17:00-18:00
  • tis 28 maj 2024 kl 17:00 - 18:00
  • ons 29 maj 2024 kl 17:00 - 18:00
Plats
Birger Jarlsgatan 70, 11420 STOCKHOLM
Visa på karta
Studietimmar
23
Kurs-ID
115749
Pris
650 kr