Från radiojournalist till möbeltapetserare

Carina Grönqvist arbetade som radiojournalist och trivdes med det. Men hon ville utvecklas och lära sig något nytt.

Carinas yrke som radiojounraslist kändes kreativt för huvudet, men inte för händerna. Att gå från att bara tänka till att känna och göra blev en allt viktigare drivkraft. Carina kände att hon ville bli riktigt bra på något praktiskt och då föreslog hennes man möbeltapetserare.

Ja, varför inte tänkte hon. Två dagar senare hade Carina sökt en YH-utbildningen som möbeltapetserare på Tibro Hantverksakademi. I filmen berättar Carina om sin resa från radiojournalist till yrkesaktiv möbeltapetserare.


YH-utbildning, vad är det?

En YH-utbildning är ofta kortare än en universitets- eller högskoleutbildning (mellan 1-3 år) och dessutom mer praktiskt inriktade, vilket innebär att du får göra praktik och känna på yrkesrollen redan under studietiden.

En yrkeshögskoleutbildning passar dig som vill ta klivet in i en ny roll och skapa ett nytt kapitel i ditt liv. De som läser en YH-utbildning vet ofta vad de vill jobba med, men framför allt vill de ha goda chanser till anställning efter examen. Av alla som examineras får 9 av 10 jobb inom ett år efter examen.

Kurser och utbildningar inom hantverk och konst

Kliar det i händerna på dig också? Vi har allt från helgkurser i drejning till längre konst- och kulturutbildningar. Vad brinner du för?