Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Kungstensgymnasiet i Stockholm

Kungstensgymnasiet – internationella skolan mitt i stan

Mitt i Stockholm vid Odenplan ligger Folkuniversitetets gymnasieskola. I vår anrika skolbyggnad erbjuder vi Ekonomiprogrammet och Samhällsvetenskapsprogrammet med Europaprofil samt Estetiska programmet med fördjupning inom fotografi.

Du får språkundervisning i moderna språk med modersmålstalande lärare, ämnesövergripande studier och möjligheter till utlandspraktik. 

 • Grattis säger vi till Agnes som vann tävlingen vi hade på Gymnasiemässan där vi tävlade ut en systemkamera!

  Vinnaren av kameran

  Grattis säger vi till Agnes som vann tävlingen vi hade på Gymnasiemässan där vi tävlade ut en systemkamera!

 • Vill du veta mer om Kungstensgymnasiet så kom på Öppet hus den 27 januari. Vi ses!

  Öppet hus

  Vill du veta mer om Kungstensgymnasiet så kom på Öppet hus den 27 januari. Vi ses!

 • Den 10 december åkte 23 elever från Kungstensgymnasiet på studiebesök till Bryssel. Under tre dagar besökte de bland annat EU-kommissionen, Europaparlamentet, ministerrådet (Europeiska unionens råd) och Generaldirektoratet för översättning, som översätter alla EU-kommissionens texter till och från EU:s 24 officiella språk. Hör elevernas förväntningar inför resan!

  Intervju inför Brysselresa

  Den 10 december åkte 23 elever från Kungstensgymnasiet på studiebesök till Bryssel. Under tre dagar besökte de bland annat EU-kommissionen, Europaparlamentet, ministerrådet (Europeiska unionens råd) och Generaldirektoratet för översättning, som översätter alla EU-kommissionens texter till och från EU:s 24 officiella språk. Hör elevernas förväntningar inför resan!

 • Vill du uppleva hur en dag på KSG kan vara? Ta tillfället i akt att skugga en av våra elever. Du väljer själv om du vill vara med under en hel- eller halvdag.

  Skugga en elev

  Vill du uppleva hur en dag på KSG kan vara? Ta tillfället i akt att skugga en av våra elever. Du väljer själv om du vill vara med under en hel- eller halvdag.

 • Hurra för Kungstensgymnasiets elever som tilldelades andrapris för årets hållbara UF-företag! Fyra stolta elever tog emot priset när UF, Ung Företagsamhet, hade sin prisutdelning på Dansens Hus i februari i Stockholm.

  ”Ett Ton Grönare” kammade hem andraplatsen för årets hållbara UF-företag

  Hurra för Kungstensgymnasiets elever som tilldelades andrapris för årets hållbara UF-företag! Fyra stolta elever tog emot priset när UF, Ung Företagsamhet, hade sin prisutdelning på Dansens Hus i februari i Stockholm.

 • Under en högtidlig ceremoni med EU-minister Hans Dahlgren certifierades Kungstensgymnasiet till en av Europaparlamentets ambassadörsskolor. Skolan fick ta emot en plakett och ambassadörerna fick diplom.

  Kungstensgymnasiet certifieras som Europaparlamentets ambassadörsskola

  Under en högtidlig ceremoni med EU-minister Hans Dahlgren certifierades Kungstensgymnasiet till en av Europaparlamentets ambassadörsskolor. Skolan fick ta emot en plakett och ambassadörerna fick diplom.

 • Skolåret är mellan den 19 augusti 2019 och den 9 juni 2020.

  Läsårstider 2019-2020

  Skolåret är mellan den 19 augusti 2019 och den 9 juni 2020.

 • Idag utnämnde Kungstensgymnasiet 14 nyfikna juniorambassadörer som ska lära sig mer om EU och europeisk parlamentarisk demokrati. I höst väntar en resa till Bryssel där de får bekanta sig ännu mer med Europaparlamentet.

  Juniorambassadörer till Europaparlamentet

  Idag utnämnde Kungstensgymnasiet 14 nyfikna juniorambassadörer som ska lära sig mer om EU och europeisk parlamentarisk demokrati. I höst väntar en resa till Bryssel där de får bekanta sig ännu mer med Europaparlamentet.

 • 

Den 27 oktober kommer gymnasielärarna Jonas Lättman och Amie Kronblad från Kungstensgymnasiet att göra en resa till Kina. På plats kommer de att besöka tre skolor för att kunna starta utbyten med dem från och med nästa läsår.

  Lärare besöker skolor i Kina

  Den 27 oktober kommer gymnasielärarna Jonas Lättman och Amie Kronblad från Kungstensgymnasiet att göra en resa till Kina. På plats kommer de att besöka tre skolor för att kunna starta utbyten med dem från och med nästa läsår.

 • Är du intresserad av att börja på KSG? Hör då av dig till våra programrektorer.

  Vill du börja på KSG?

  Är du intresserad av att börja på KSG? Hör då av dig till våra programrektorer.

 • Skolinspektionens rutinmässiga tillsyn av Kungstensgymnasiet hittade inga brister i verksamheten.

  KSG, en väl fungerande skola!

  Skolinspektionens rutinmässiga tillsyn av Kungstensgymnasiet hittade inga brister i verksamheten.

 • Som elev på Kungstensgymnasiet har du 50% rabatt på Folkuniversitetets kurser. Vi har också flera spännande konstnadsfria föreläsningar varje termin som du är välkommen på.

  50% rabatt på Folkuniversitetets kurser

  Som elev på Kungstensgymnasiet har du 50% rabatt på Folkuniversitetets kurser. Vi har också flera spännande konstnadsfria föreläsningar varje termin som du är välkommen på.

Våra program

Toggle module

EkonomiprogrammetEkonomiprogrammet

Inriktning Ekonomi med utlandspraktik och UF. Läs mer.

SamhällsvetenskapsprogrammetSamhällsvetenskapsprogrammet

Välj mellan inriktningarna Samhällsvetenskap och Beteende. Läs mer

Estetiska programmetEstetiska programmet

Välj att fördjupa dig inom Foto-Språk eller Fotografi. Läs mer. 

Film

Toggle module

Kungstensgymnasiets juniorambassadörer

Författaren och historikern David Christian berättar om begreppet Big History under sitt besök på Kungstensgymnasiet i september 2018. Se hans Ted Talk här!

Emma von Hofsten, tidigare elev på Estetiska programmet. 

Instagram

Toggle module

Hitta Hit

Toggle module

Snabbaste vägen till oss med SL