Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Kungstensgymnasiet i Stockholm

Kungstensgymnasiet – internationella skolan mitt i stan

Mitt i Stockholm vid Odenplan ligger Folkuniversitetets gymnasieskola. I vår anrika skolbyggnad erbjuder vi Ekonomiprogrammet och Samhällsvetenskapsprogrammet med Europaprofil samt Estetiska programmet med fördjupning inom fotografi.

Du får språkundervisning  i moderna språk med modersmålstalande lärare, ämnesövergripande studier och möjligheter till utlandspraktik. 

 • Vi har sedan vi startade Ekonomiprogrammet fått många frågor kring varför vi inte har inriktningen ekonomi juridik. Till hösten 2019 har vi valt att öppna upp för en ytterligare en ekonomklass med just inriktningen ekonomi juridik.

  Kungstensgymnasiet startar inriktning Ekonomi juridik hösten 2019

  Vi har sedan vi startade Ekonomiprogrammet fått många frågor kring varför vi inte har inriktningen ekonomi juridik. Till hösten 2019 har vi valt att öppna upp för en ytterligare en ekonomklass med just inriktningen ekonomi juridik.

 • Skolåret är mellan den 20 augusti 2018 och den 11 juni 2019.

  Läsårstider 2018-2019

  Skolåret är mellan den 20 augusti 2018 och den 11 juni 2019.

 • Vill du veta mer om Kungstensgymnasiet så kom på vårt Öppet hus den 3 december. Vi ses!

  Öppet hus

  Vill du veta mer om Kungstensgymnasiet så kom på vårt Öppet hus den 3 december. Vi ses!

 • Kom och träffa våra elever och lärare och få svar på alla dina frågor om våra utbildningar! Den 22-24 november på Stockholmsmässan i Älvsjö.

  Träffa oss på Gymnasiemässan

  Kom och träffa våra elever och lärare och få svar på alla dina frågor om våra utbildningar! Den 22-24 november på Stockholmsmässan i Älvsjö.

 • Fredagen den 8 juni 2018 var det dags för studentutspring på Kungstensgymnasiet. Årets studenter sprang ut i Spökparken och vidare mot nya äventyr. Stort grattis och all lycka till!

  Student 2018

  Fredagen den 8 juni 2018 var det dags för studentutspring på Kungstensgymnasiet. Årets studenter sprang ut i Spökparken och vidare mot nya äventyr. Stort grattis och all lycka till!

 • Vill du uppleva hur en dag på KSG kan vara? Ta tillfället i akt att skugga en av våra elever. Du väljer själv om du vill vara med under en hel- eller halvdag.

  Skugga en elev

  Vill du uppleva hur en dag på KSG kan vara? Ta tillfället i akt att skugga en av våra elever. Du väljer själv om du vill vara med under en hel- eller halvdag.

 • Idag utnämnde Kungstensgymnasiet 14 nyfikna juniorambassadörer som ska lära sig mer om EU och europeisk parlamentarisk demokrati. I höst väntar en resa till Bryssel där de får bekanta sig ännu mer med Europaparlamentet.

  Juniorambassadörer till Europaparlamentet

  Idag utnämnde Kungstensgymnasiet 14 nyfikna juniorambassadörer som ska lära sig mer om EU och europeisk parlamentarisk demokrati. I höst väntar en resa till Bryssel där de får bekanta sig ännu mer med Europaparlamentet.

 • 

Den 27 oktober kommer gymnasielärarna Jonas Lättman och Amie Kronblad från Kungstensgymnasiet att göra en resa till Kina. På plats kommer de att besöka tre skolor för att kunna starta utbyten med dem från och med nästa läsår.

  Lärare besöker skolor i Kina

  Den 27 oktober kommer gymnasielärarna Jonas Lättman och Amie Kronblad från Kungstensgymnasiet att göra en resa till Kina. På plats kommer de att besöka tre skolor för att kunna starta utbyten med dem från och med nästa läsår.

 • Är du intresserad av att börja på KSG? Hör då av dig till våra programrektorer.

  Vill du börja på KSG?

  Är du intresserad av att börja på KSG? Hör då av dig till våra programrektorer.

 • Skolinspektionens rutinmässiga tillsyn av Kungstensgymnasiet hittade inga brister i verksamheten.

  KSG, en väl fungerande skola!

  Skolinspektionens rutinmässiga tillsyn av Kungstensgymnasiet hittade inga brister i verksamheten.

 • Som elev på Kungstensgymnasiet har du 50% rabatt på Folkuniversitetets kurser. Vi har också flera spännande konstnadsfria föreläsningar varje termin som du är välkommen på.

  50% rabatt på Folkuniversitetets kurser

  Som elev på Kungstensgymnasiet har du 50% rabatt på Folkuniversitetets kurser. Vi har också flera spännande konstnadsfria föreläsningar varje termin som du är välkommen på.

Våra program

Toggle module

EkonomiprogrammetEkonomiprogrammet

Inriktning Ekonomi med utlandspraktik och UF. Läs mer.

SamhällsvetenskapsprogrammetSamhällsvetenskapsprogrammet

Välj mellan inriktningarna Samhällsvetenskap och Beteende. Läs mer

Estetiska programmetEstetiska programmet

Välj att fördjupa dig inom Foto-Språk eller Fotografi. Läs mer. 

Film

Toggle module

Författaren och historikern David Christian berättar om begreppet Big History under sitt besök på Kungstensgymnasiet i september 2018. Se hans Ted Talk här!

Emma von Hofsten, tidigare elev på Estetiska programmet. 

Instagram

Toggle module

Hitta Hit

Toggle module

Snabbaste vägen till oss med SL