Sök Meny
Musikallinjen 1 år, halvtid

Musikallinjen 1 år, halvtid

Vill du satsa seriöst på en framtid som artist? En musikalartist ska vara fulländad sångare, skådespelare och dansare och behärska att sammansmälta dessa konstarter, för att överleva. Den ettåriga Musikallinjen, under konstnärlig ledning av sångcoach Sophie Yukawa, arbetar med uppdraget att utrusta sina studenter till självständiga framgångsrika scenkonstnärer.

Upplägg och innehåll
Skådespeleri, sång och dans integrerat, det är musikal. Tyngden i vår utbildning ligger på musikalteater-framställning och skådespeleri för vi tror att detta fyller sång och dans med liv. Vi arbetar med att skapa musikalskådespelare som kan gestalta roller, beröra och förmedla historier på ett gediget och trovärdigt sätt.

Skådespeleriarbetet tar avstamp utifrån Method Acting, vi väcker sinnena, koncentrationen, viljan, fantasin och lär oss vikten av avslappning och kroppsmedvetenhet, medel som tillämpas inom musikalteater-framställning i kombination med sångteknik. Vi kommer att utvidga din kännedom för människan, din egen person, samt de relationsnät vi skapar, de som du i egenskap av musikalartist måste kunna förstå för att kunna uttrycka.

Sångundervisningen arbetar med att, utifrån den individuella elevens förutsättningar finna en flexibel och hållbar röst, som på ett naturligt och äkta sätt kan spegla rollkaraktärens personlighet i alla situationer. Tekniker kommer att beröra samtliga genren som förekommer inom musikal.
Dansträningen är i jazzteknik och du kan komplettera med klasser i alla tekniker ur vårt stora utbud.  På schemat ingår även auditionsträning, musikalhistoria och grundläggande musikteori.

Efter utbildningsåret kommer du att vara förberedd att söka högre utbildningar inom Sverige och internationellt. Vi förbereder dig till att gå ut i arbetslivet med en personlig materialportfolio som noggrant framarbetas under året för att framhäva dig. Masterclasses är en viktig fördjupningsdel där gästpedagoger introducerar nya aspekter och vidgar grundarbetet. Efter utbildningen kommer du att kunna söka i riktning mot ren sångare, skådespelare eller musikalartist.

Audition

Den 23-24 maj 2015

Utbildningsstart

Info kommer inom kort.

Kursavgift

26 000 kr /termin, antagningsprov 500 kr
Nyhet! Vi erbjuder möjlighet till lån via Human Finans.