Tandsköterska, Gislaved

Yrkeshögskoleutbildning Gislaved

Som tandsköterska arbetar du i ett serviceyrke med mycket patientkontakt och tillsammans med tandläkare och tandhygienister ingår du i ett tandvårdsteam. I dagsläget utbildas det inte nog många tandsköterskor för att täcka det växande behovet av nyrekryteringar som finns över hela landet och utsikterna till jobb efter utbildningen är mycket goda. Ansökan är nu stängd men lämna en intresseanmälan så kontaktar vi dig när det är dags att söka till hösten 2022.

Lämna en intresseanmälan En kvinnlig tandsköterska.
Sista ansökningsdatum
2020-10-12
Utbildningsstart
2021-01-18
Studietakt
Heltid
Antal platser
8
Antal veckor LIA
16

Efter utbildningen kan du arbeta som

  • Tandsköterska

På tre terminer har du en komplett yrkesutbildning!

Som tandsköterska har du flera olika arbetsuppgifter. Du assisterar vid undersökningar och behandlingar av patienter. Du kan komma att få arbeta självständigt med ett preventivt arbete kring munhygien och tandhälsoinformation. Tandsköterskorna ansvarar för mycket av patientkontakten genom att ta emot och boka in kunder. I det dagliga arbetet ingår användandet av teknisk utrustning, datorer, sterilisering av instrument och ett ständigt miljö- och kvalitetsarbete på arbetsplatsen samt administrativt arbetet så som journalföring. 

Innehåll

Utbildningen är på heltid under tre terminer. Du läser en rad intressanta ämnen som Oral hälsa, Munhålans och tändernas anatomi, Teamtandvård och Vårdhygien och smittskydd. Under varje termin finns en LIA-period inplanerad då du befinner dig ute på en tandvårdsklinik för att träna dina teoretiska kunskaper i praktiken.

Stor regional efterfrågan

Utbildningen sker i tätt samarbete med Folktandvården i Region Östergötland, Region Jönköpings län och privattandvården.

Flerortsutbildning

Utbildningen är en flerortsutbildning och går i Gislaved och Linköping parallellt. Detta innebär att en del av klassen sitter i Gislaved och en del sitter i Linköping. Föreläsningar som äger rum fysiskt på den ena orten följs på distans på den andra orten.

I samband med att du gör din ansökan får du möjlighet att ange huruvida du föredrar att gå i Gislaved eller i Linköping.

Vad innebär yrkeshögskoleutbildning?

Yrkeshögskolan är en eftergymnasial utbildningsform. Alla yrkeshögskolans utbildningar svarar mot en konkret efterfrågan på arbetsmarknaden och drivs i nära samarbete med arbetslivet. Utbildningen är avgiftsfri och du kan söka studiemedel från Centrala studiestödsnämnden (CSN)

Har du frågor?

Kontakta Kundservice

Skicka e-post till Kundservice direkt@folkuniversitetet.se

Ring Kundservice på nummer 08-789 42 00