Om Skrivarakademin

Vill du växa som författare, poet eller skribent? Skrivarakademins skrivarkurser är öppna både för dig som vill utveckla ditt skrivande för din egen skull, och för dig som arbetar mer målinriktat med en idé eller ett manus. Vi ger utrymme – ta dig tiden!

Kungstensgatan 45

Författarledda skrivkurser

Skrivarakademin startades 1992 och drivs nu som då av författare. I lärarkåren finns såväl novell- och romanförfattare som lyriker och dramatiker. Det betyder att våra lärare är yrkesverksamma inom det område som de undervisar i. Sedan våren 2003 är vi en del av Folkuniversitetet. Förutom i Stockholm finns vi också i Göteborg och Malmö

Din text i fokus!

På Skrivarakademin får du lära dig de konstnärliga och hantverksmässiga grunderna för din genre. Genom skrivövningar praktiserar du dina nyfunna kunskaper. Du får prova dig fram och experimentera – allt för att du ska utveckla ditt språk och hitta din personliga stil.

Vi lägger stor vikt vid det egna skrivandet och ägnar mycket tid åt att läsa och diskutera varandras texter. Det ger inspiration och nya infallsvinklar, men även träning i att se utvecklingsmöjligheter i dina egna och andras texter. För oss är det individuella mötet viktigt. Därför ger vi alla kursdeltagare lika mycket tid, oavsett om du har skrivit fem rader eller åtta A4-sidor.

Härliga lokaler

Skrivarakademin håller till i Folkuniversitetets gräddvita sekelskifteshus på Kungstensgatan 45 i centrala Stockholm, alldeles intill Observatorielunden och Odenplan.