Tyska i München

Läs tyska i München, en stad som härstammar från 800-talet, då platsen beboddes av benediktinermunkar i en by som kallades ’Ze den Munichen’, dvs. ’Munkarnas plats’. Upptäck och boka våra språkkurser i tyska i München här.

läs tyska i munchen på språkkurs med internationella skolorna

Under 1200-talet växte byn snabbt tack vare salthandeln, och sedan dess är Münchens stadsvapen ett barn i munkkåpa, ’das Münchner Kindl’. Efter andra världskriget restaurerades München och växte snabbt och blev en av de viktigaste städerna i dåvarande Västtyskland.

Münchens naturliga samlingsplats är Marienplatz, med rådhuset och dess berömda klockspel. Förr var torget spannmålsmarknad och avrättningsplats, idag är det en gågata och knutpunkt för lokaltrafiken. En av Münchens mest kända byggnader är Frauenkirche, en stor kyrka med två, närmare 100 meter höga torn, som började byggas på 1400-talet. Ett måste är ett besök i ’Englischer Garten’, en stor park med ett kinesiskt torn, där man kan sitta på något av alla populära ’biergärten’, dricka en weissbier och äta en nybakad bretzel. Bayerskt öl är vida berömt och varje år i slutet av september firas Oktoberfest under två veckor.

München är en vänlig och livlig stad som lyckats bevara sin unika charm. Det råder en gemytlig stämning i staden, här blandas tradition med det moderna, och det finns både rustika ölhallar och fina restauranger, bondmarknader och exklusiv shopping. Om man har tur kan man fortfarande få se män i ’lederhosen’ på gatorna!