Spanska i Nerja

Läs spanska i Nerja, en idyllisk andalusisk stad med ca 20 000 invånare på Spaniens solkust. Staden är omgiven av både berg och fantastiska stränder med avgränsande klippformationer. Här hittar du våra språkkurser i spanska i Nerja.

läs spanska i nerja på språkkurs med internationella skolorna

Den årliga medeltemperaturen ligger på 20 grader, vilket gör det idealiskt att studera här även vintertid. Nerja har inte exploaterats som många andra spanska städer, utan är fortfarande en genuin andalusisk stad och även nya hus byggs i traditionell stil med vita väggar och balkonger av smidesjärn.

Stadens medelpunkt är den så kallade Europabalkongen, en försvarsanläggning från medeltiden som på 1800-talet byggdes om till ett populärt promenadstråk med vacker utsikt. I Nerja finns också Europas största grottsystem ’Cuevas de Nerja’, som omfattar totalt ca 700 meter. Här finns stora imponerande salar med grottmålningar som tros vara 20 000 år gamla, och världens längsta stalaktit. Grottorna håller en behaglig temperatur på 20 grader året runt och man ger även konserter här. I Nerja finns också många mysiga restauranger, uteserveringar och pubar, allt på bekvämt promenadavstånd.