Läs spanska i Cádiz

Lär dig spanska i Cádiz på språkkurs vid den andalusiska atlantkusten. En väl bevarad hemlighet i den södra delen av Spanien. Staden grundades av fenicierna för cirka 3000 år sedan och är Europas äldsta stad sägs det. Många kallar Cádiz för Europas Havanna för den exotiska atmosfären som påminner om Kuba. Se våra spanskakurser i Cádiz här.

läs spanska i cadiz på språkkurs med internationella skolorna

Cádiz har en speciell atmosfär med sin gamla stadskärna, de många torgen och pastellfärgade husen, promenaden längs med Atlanten, restaurangerna och folklivet. Havet är ständigt närvarande på denna halvö och skymtas emellanåt mellan de vindlande gränderna. Var man än befinner sig i Cádiz är man alltid max 10 minuter från stranden. Staden flankeras av en 8 km lång sträcka med vita sandstränder för både strandbad och surfing. Denna lilla utpost i Andalusien var en gång Spaniens stora hamn och porten till Amerika. Staden, varifrån Christoffer Columbus en gång avseglade för att upptäcka den nya världen, har bevarats från massturism och exploatering och behåller fortfarande en genuin karaktär.

Cádiz har 125 000 invånare och är indelad i en gammal del i norr, präglad av romare och morer, och en modern del i söder. Staden är lagom stor för att ta sig runt i till fots och erbjuder både shopping och strandliv. Passa på att njuta av skaldjurstapas, vin och dans. Hit reser den som vill uppleva det genuina Andalusien. Från Cádiz kan man även göra utflykter till Sevilla, Cordoba, Gibraltar och nationalparken och vildmarksreservatet Doñana som finns med på Unescos världsarvslista.