Boende och resa Taormina

Nedan ser du de olika typer av boenden i Taormina som vi kan hjälpa till att förmedla genom skolan. De är noga utvalda och kontrollerade av skolan, mycket prisvärda och håller normal standard för Italien. Men om du har specifika önskemål eller mycket höga krav när det gäller boendet, rekommenderar vi att du väljer hotell av hög standard eller ordnar inkvarteringen på egen hand.

läs mer om boende och resa i taormina

Värdfamilj
Enkelrum med tillgång till badrum, oftast inom 15 minuters promenadväg til skolan. Lakan och handduk ingår. Begränsad tillgång. Söndag till söndag.

Med frukost 3190 kr/vecka, med halvpension (frukost och lunch eller kvällsmål) 4125 kr/vecka, med helpension 5060 kr/vecka.


Delad lägenhet
Enkelrum i delad, fullt utrustad lägenhet med andra studenter med tillgång till badrum och kök. Lakan och handduk ingår. Självhushåll. 2750 kr/vecka.


Privat lägenhet
Fullt utrustad studio för 1 eller 2 personer. Lakan och handduk ingår. Självhushåll. 6985 kr/vecka för en person, 4620 kr/person och vecka för två personer.


Hotell och ’pensioni’
Taormina har många pensionat och hotell av olika standard och prisklass, från ca 80 € per dag och uppåt. Kontakta oss för mer information

Observera att hotell bokas på egen hand, men vi kan ge förslag.

Reseinformation
Flyg: Catania
Transfer: Transfer från flygplatsen till Taormina tar ca 90 minuter med buss. Bussar avgår varje timma vid högsäsong, mindre ofta vid lågsäsong och kostar några Euro. Taxi transfer kan bokas i förväg genom oss, kostnad enkel resa 1050 kr.

Gör resan till en upplevelse! Ta tåg istället för flyg till slutdestinationen och gör stopp under vägen. Tips och hjälp med bokning kan du få av tågresebyråer. SJ hjälper också till med att boka tågbiljetter utomlands och kan tipsa om de bästa resvägarna. Du kan även köpa Interrailkort via dem. Läs mer på SJ:s hemsida för utlandsresor.