Italienska i Taormina

Läs italienska i charmiga Taormina som ligger en liten bit upp i bergen på Siciliens östkust och är en viktig plats ur arkeologisk och historisk synvinkel. Upptäck våra italienska språkkurser i Taormina här.

läs italienska i taormina på språkkurs med internationella skolorna

Grekerna grundade sin första koloni på Sicilien år 735 f.Kr. i Naxosbukten och i Taormina hittar du lämningar och skatter från både de gamla grekerna och andra stora civilisationer som lämnat fotavtryck i historien genom 3000 år. Härifrån har du en hänförande utsikt över havet och vulkanen Etna.

Taormina är en labyrint av gränder och små, pittoreska torg runt huvudgatan Corso Umberto med sin eleganta shopping, restauranger och caféer. Den mest berömda sevärdheten är den grekiska teatern. Här ges under sommarsäsongen konserter, baletter och andra kulturella evenemang. På ett par minuter med linbana når du Naxos med sina härliga stränder.

Runt Taormina finns vackra vandringsleder som leder ner mot Naxos eller längre upp i bergen till byn Castelmola, och för den som tycker om sport finns utmärkta möjligheter till windsurfing, dykning, mountainbiking, bergsklättring, tennis och golf. Taormina är även en mycket bra utgångspunkt för att utforska övriga Sicilien.