Boende och resa Salerno

Nedan ser du de olika typer av boenden i Salerno som vi kan hjälpa till att förmedla genom skolan. De är noga utvalda och kontrollerade av skolan, mycket prisvärda och håller normal standard för Italien. Men om du har specifika önskemål eller mycket höga krav när det gäller boendet, rekommenderar vi att du väljer hotell av hög standard eller ordnar inkvarteringen på egen hand.

läs mer om boende och resa i salerno

För boende i värdfamilj och delad lägenhet gäller ankomst söndag eftermiddag innan kursens start och avresa lördag förmiddag (10.00) efter kursens slut.

Värdfamilj
Enkelrum med frukost: 2350 kr för 1 vecka, 4400 kr för 2 veckor, 8200 kr för 4 veckor
Enkelrum med halvpension (frukost och kvällsmål): 3500 kr för 1 vecka, 6600 kr för 2 veckor, 12 900 kr för 4 veckor

Delad lägenhet
Enkelrum i delad, fullt utrustad lägenhet med andra studenter med tillgång till badrum och kök. Lakan och handduk ingår. Självhushåll. 2100 kr för 1 vecka, 4000 kr för 2 veckor, 7600 kr för 4 veckor.

Hotell*
Salerno har ett urval av hotell av olika standard och prisklasser. Kontakta oss för mer information

*Hotell och lägenhetshotell tar ut en turistskatt av de boende. För 4-5-stjärniga hotell är avgiften 3 € per person och dag, max 5 dagar i rad. Skatten betalas direkt på plats.

För hotell och lägenheter som bokas genom oss tillkommer en bokningsavgift på 300 kr.

Reseinformation
Flyg: Neapel (eller Salerno)
Transfer: Transfer från flygplatsen i Neapel till Salerno tar ca 70 minuter med buss och kostar ca 10 €. Bussar (SITA BUS) går regelbundet måndag - lördag. Vid ankomst på en söndag går bussar (ALIBUS) till Neapels station och därefter tåg till Salerno.

Gör resan till en upplevelse! Ta tåg istället för flyg till slutdestinationen och gör stopp under vägen. Tips och hjälp med bokning kan du få av tågresebyråer. SJ hjälper också till med att boka tågbiljetter utomlands och kan tipsa om de bästa resvägarna. Du kan även köpa Interrailkort via dem. Läs mer på SJ:s hemsida för utlandsresor.