Italienska i Salerno

Lär dig italienska i den vackra staden Salerno som ligger mycket naturskönt i Salernobukten vid den berömda Amalfikusten, ca 50 km söder om Neapel. Amalfikusten anses som en av de vackraste platserna i Italien med milt klimat året runt. Upptäck våra kurser i italienska i Salerno här.

läsa italienska i salerno på språkkurs med internationella skolorna

Salerno är huvudstad i regionen Campania och har ca 145 000 invånare. Centrum domineras av en medeltida stadskärna med prins Longobardo Arechis slott från 800-talet och den imponerande katedralen i romansk stil från 1000-talet bland de mest betydande byggnaderna. Här finns mysiga små gränder och piazzor, och den medeltida atmosfären blandas med det moderna livet på ett karaktäristiskt italienskt sätt.

Symbolen för staden är den vackra strandpromenaden, där man kan njuta av den vackra utsikten över havet och byggnaderna längs de blomsterprydda gångarna eller bara studera vardagslivet på caféer och restauranger längs vattnet. Här finns också många monument, kyrkor och museum att besöka, samt hantverksbutiker och lokala marknader. I omgivningen kan du besöka Pompeji och Paestum, två av de mest kända antika arkeologiska lämningarna. I närheten finns också små pittoreska städer som Amalfi, Ravello, Positano och Sorrento längs den vackra kustlinjen, alla väl värda ett besök!