Italienska i Milano

Läs italienska i Milano, som sägs ha grundats av kelterna på 700-talet f. Kr, vilka drevs ut av romarna 500 år senare. Staden blev viktig för handeln mellan romarriket och Nordvästeuropa. Under århundradenas lopp har Milano tillhört både Spanien och Österrike. Upptäck våra italienska språkkurser i Milano här.

läs italienska i milano på språkkurs med internationella skolorna

Idag har Milano 1,3 miljoner invånare och är Italiens finansiella och industriella centrum. Staden är känd för att vara en modestad med shopping i världsklass. Här hittar man både italienska och internationella modeskapares verk och modeveckorna i februari och september sätter trenderna till nästa säsong. De flesta kända designhusen finns representerade i Milano och det finns flera lyxbutiker som Gucci, Prada, Dolce & Gabbana och Armani.

Ett enormt utbud av nöjen i form av barer, restauranger, nattklubbar, teater och opera för alla åldersgrupper och intressen gör att Milano passar alla. I Milano finns också kulturen och historiska sevärdheter som ’Il Duomo’, den berömda gotiska katedralen, operahuset La Scala och Leonardo da Vincis ’Sista måltiden’.