Språkresor för vuxna till Florens

Upptäck våra språkresor för vuxna till Florens och läs italienska. Från staden, som är en av Italiens mest kända, kommer några av epokens främsta konstnärer som Botticelli, Leonardo da Vinci och Michelangelo och diktare som Dante och Petrarca. Här har vi språkkurser i italienska för vuxna som passar oavsett tidigare erfarenheter.

hitta språkresor för vuxna till florens italien och läs italienska på plats

Här finns ett av Europas främsta konstmuséer, Gli Uffizi, med skatter främst från italiensk renässans. Hela Florens doftar kultur och här finns sevärdheter som t ex den kupolkrönta domen och kampanilen från 1300-talet samt dopkapellet från 1100-talet med sina mästerligt skulpterade portar.

Den kända Ponte Vecchio, bron över floden Arno, byggdes av romarna och är kantad av små bodar. Samtidigt som staden andas konst och kultur så är Florens en betydande universitetsstad. Toscana är även mycket berömt för sitt utsökta kök. I regionen finns vin- och olivgårdar att besöka, förutom stadens många restauranger och trattorior. Florens, med sina ca 450.000 invånare, är även en modern storstad med ett stort utbud av affärer och nöjesliv.