Boende och resa Bologna

Nedan ser du de olika typer av boenden i Bologna som vi kan hjälpa till att förmedla genom skolan. De är noga utvalda och kontrollerade av skolan, mycket prisvärda och håller normal standard för Italien. Men om du har specifika önskemål eller mycket höga krav när det gäller boendet, rekommenderar vi att du väljer hotell av hög standard eller ordnar inkvarteringen på egen hand. Priset för boende gäller söndag till lördag om inget annat anges.

läs mer om boende och resa i bologna

Klicka här för boendepriser

Värdfamilj
Värdfamiljerna bor max 2 km från skolan.

Enkelrum med tillgång till kök eller enkelrum med halvpension (frukost och kvällsmål).

Studentlägenheterna Bilbo och Frodo
Bilbo och Frodo är skolans egna 2 centralt belägna lägenheter. De ligger i samma fastighet på knappt 5 minuters promenad från skolan och består av vardera 5 sovrum, 2 badrum, kök, vardagsrum och har tvättmaskin och wifi. Bilbo har även AC för extra kostnad. Enkelrum, sjävhushåll.

Studentlägenhet Gandalf
Skolans egen lägenhet som ligger 2 km från skolan. 10 min. med buss, busshållplats framför huset. Består av 3 sovrum, tillgång till badrum, kök och terrass och har tvättmaskin, wifi och AC. Passar bäst för en lite äldre åldersgrupp. Enkelrum, sjävhushåll.

Studentlägenhet Merry House
Nyrenoverad lägenhet som ligger i centrala Bologna på ca 10 minuters promenad från skolan. Den består av 4 sovrum (varav ett med privat badrum) med gemensamt kök, badrum och balkong. Tillgång till Wifi och tvättmaskin. Enkelrum med självhushåll.

Studentlägenhet premium Casa Stella
Lägenhet som ligger på ca 18 minuters bussfärd till skolan. Består av 2 sovrum, kök, tvättmaskin, wifi och AC. Enkelrum med privat badrum, sjävhushåll.

För alla boenden ovan gäller incheckning söndag innan kursens start mellan kl. 9:00 och 19:00 och utcheckning lördag efter kursens slut senast kl. 11:00.

Reseinformation

Flyg och transfer: Bologna Marconi airport är den närmaste internationella flygplatsen. Den ligger ca 7 km från centrum. Därifrån går flygbussar till Bolognas centralstation regelbundet var 11:e minut mellan kl. 05:30 och 00:15. Enkelbiljett kostar ca 10 €. Samma biljett kan också användas till alla stadens bussar inom 75 minuter från validering. Tidtabell hittar du på www.aerobus.bo.it/en.

Taxistation finns utanför ankomsthallen. Taxi till inkvarteringen tar ca 10-15 minuter och kostar mellan ca 30 och 40 € beroende på vart du ska.

Du kan också flyga till Milano och ta tåget från centralstationen till Bologna. Det tar ca 2 h (ca 1 h med ”Freccia rossa”, snabbtåget).

Gör resan till en upplevelse! Ta tåg istället för flyg till slutdestinationen och gör stopp under vägen. Tips och hjälp med bokning kan du få av tågresebyråer. SJ hjälper också till med att boka tågbiljetter utomlands och kan tipsa om de bästa resvägarna. Du kan även köpa Interrailkort via dem. Läs mer på SJ:s hemsida.