Språkresor till Bologna för vuxna

Åk på språkresa för vuxna till Bologna och läs italienska. Upptäck en av Italiens äldsta städer som historiskt sett är Bologna en viktig knutpunkt för resande och ligger perfekt för att enkelt ta sig till Milano, Venedig, Rom och Florens. Här har vi språkkurser i italienska för vuxna som passar oavsett tidigare erfarenheter.

Språkresa till Bologna i Italien

Bologna anses av många vara Italiens kulinariska huvudstad och ett besök på matmarknaden är ett måste. Den består av matbutiker på några gator i centrum och säljer lokala matvaror, vin och delikatesser. Stadsbilden kännetecknas av de vackra arkaderna och terrakottafärgade byggnaderna som finns överallt i stadskärnan. 

Idag är Bologna även känt för sin mycket aktiva musikscen och blev 2006 utnämnd av UNESCO till ’Creative City of Music’. Ströva i några av de 666 arkaderna och titta på någon av alla historiska byggnader som omger stadens livliga torg. Som i alla italienska städer finns här många muséer och kulturskatter att besöka, som till exempel Palazzo Comunale, 1300-talsbasilikan San Petronio vid Piazza Maggiore, le Due Torri och Fontana del Nettuno.