Våra kurskategorier

Vi delar in våra språkkurser i olika kategorier som du kan läsa mer om här. Vi vill underlätta för dig att hitta just den kurs du behöver, eller kanske inspireras att välja en annan språkkurs än du hade tänkt från början.

Cartier-byggnaden i New York som är en av de städerna någon av våra olika kurskategorier kan ta dig

Allmänna språkkurser
Det vi kallar allmänna språkkurser är den vanligaste kategorin. Den omfattar undervisning i internationella grupper för vuxna från 17 eller 18 år och uppåt och har ingen specialinriktning. Kursen tar upp alla språkfärdigheterna; tal, skrift, läs- och hörförståelse, grammatik, uttal och ordförråd och passar alla som vill lära sig ett nytt språk eller förbättra sina kunskaper i ett språk. Kurserna finns på alla nivåer, från nybörjare till avancerad nivå om inte annat anges. På första kursdagen får deltagarna göra ett språkprov där språknivån testas, och därefter placeras man i en grupp som ligger på samma nivå som man själv. Ofta startar dessa kurser löpande under året och man kan välja att studera från 1 vecka och uppåt, valfritt antal veckor. Du kan i vissa fall även välja att studera en eller två terminer. Det maximala antalet deltagare per grupp varierar lite från skola till skola, det vanligaste brukar vara 12 eller 14. På de flesta kursorter kan du också välja hur intensivt du vill studera, till exempel, 20, 25 eller 30 lektioner per vecka.

Individuell undervisning
Individuell undervisning är ett mycket effektivt sätt att träna just de områden du behöver för att förbättra ditt språk oavsett nivå eller inriktning. Studiematerial och övningar anpassas efter dina arbetsuppgifter, din bransch eller ditt specialintresse. Du bestämmer själv kursens innehåll i samråd med läraren. Ofta görs en behovsanalys innan kursstart. Individuell undervisning erbjuds på alla kursorter och kan ofta även kombineras med en allmän språkkurs.

Affärs- och yrkesinriktade språkkurser
En del kursorter erbjuder gruppkurser med en specifik inriktning, ofta i affärsspråk men även specialkurser för vissa yrkesgrupper som lärare och ingenjörer. Dessa kurser riktar sig till dig som använder eller kommer att använda språket i ditt arbete. Ibland är kursen kombinerad med en allmän språkkurs, ibland är den enbart affärs- eller yrkesinriktad. Du får bland annat träna på fraser och facktermer så att du kan uppträda professionellt i affärs- och yrkessammanhang samt umgås ledigt med dina utländska kollegor. Här är grupperna oftast mindre och kurslängden begränsad till en eller två veckor. För de här kurserna krävs vissa förkunskaper i språket och de är också oftast lite intensivare med 30 till 40 lektioner per vecka.

Företagsanpassade språkkurser
Om ni är flera från ett företag, organisation eller myndighet som behöver bättra på språkkunskaperna, kan vi erbjuda helt företagsanpassade kurser på många kursorter. Kontakta oss för en offert.

Språk & aktivitet
Här är språkundervisningen kombinerad med en speciell aktivitet. Det kan vara en sport som till exempel golf, skidåkning eller ridning, eller andra aktiviteter som dans, målning, matlagning eller vinprovning. Förutom den allmänna språkkursen deltar du i aktiviteter som varvar teori och praktik i det särskilda ämnet, allt under ledning av en erfaren instruktör och/eller handledare.

50+ kurser
50+ kallar vi våra kurser som vänder sig till deltagare som har fyllt 50 år och som föredrar att övriga kursdeltagare också har det. Här kombineras språkundervisningen med olika specialanpassade sociala och kulturella aktiviteter. Det kan vara museibesök, guidade rundturer, matlagning och vinprovning. Dagsutflykter till historiskt intressanta platser på helgen brukar också ingå. Aktiviteterna varierar från kursort till kursort. På en del kursorter deltar 50 plussarna i den allmänna språkundervisningen som är öppen för alla vuxna för att sedan ha ett eget aktivitetsprogram. På andra kursorter är även språkundervisningen speciellt för 50 plussarna. Antalet språklektioner brukar vara 15 eller 20 per vecka och kurslängden 1 – 2 veckor. I de flesta fall krävs vissa förkunskaper i språket.

Ungdomskurser utomlands
Vi erbjuder ett urval av spännande sommarkurser för barn och ungdomar i England, Irland, Malta, USA, Frankrike, Spanien och Tyskland. Samtliga kurser är helt internationella, vilket innebär att kursdeltagarna kommer från världens alla hörn. Alla lärare är utbildade i att undervisa barn och ungdomar och efter lektionerna finns alltid fritidsledare till hands för olika aktiviteter som ingår i respektive kurs. Aktivitetsprogrammet brukar vara omfattande med allt från olika sporter och disco. Man brukar också få åka på dagsutflykter till historiskt intressanta platser i omgivningen. Ungdomarna bor antingen på internat eller i värdfamilj och helpension ingår oftast. Det enda som tillkommer är själva flygresan och i vissa fall transfer till och från flygplatsen.

Examensförberedande språkkurser
De flesta av våra skolor erbjuder examensförberedande kurser. Kontakta oss för mer information.

Har du frågor eller funderingar?