Frågor och svar

Här hittar du svar på några av de vanligaste frågorna vi får inför avresa och kursstart.

Är era kurser CSN-berättigade?

De flesta av våra skolor är godkända av CSN. Läs mer om att studera utomlands med studiemedel från CSN här.

Hur tar man sig till skolan från flygplatsen?

På nästan alla flygplatser finns allmänna bussar och/eller tåg. Du kan också alltid beställa en taxi genom oss. På de flesta kursorterna kan du även få kostnaden fakturerad tillsammans med kursavgiften. Om du vill ta dig från flygplatsen på egen hand hjälper vi dig att hitta information om de aktuella buss- och tågtiderna till din kursort. Se även rubriken 'Boende & resa' under respektive kursort.

Vad händer om jag upptäcker att kursen är för svår?

Det händer väldigt sällan att någon hamnar i fel grupp eftersom skolorna har stor erfarenhet av att avgöra kunskapsnivåer. Skulle du mot all förmodan tycka att din grupp är för svår eller för lätt är det bara att säga till skolpersonalen så får du byta grupp.

Kan ni hjälpa mig att boka flygbiljett?

Tyvärr kan vi inte boka din biljett. Om du vill ha hjälp med bokningen, kontakta gärna en resebyrå.

Vad händer om jag inte trivs hos familjen där jag ska bo?

Våra familjer är noga utvalda och lätta att ha att göra med. Men om personkemin inte stämmer så säger du till på skolan så ordnar de en ny familj.

Finns det socialt umgänge eller måste jag sitta själv på kvällarna?

De flesta som går en språkkurs hos oss åker på egen hand. Givetvis vill alla hitta någon eller några att gå ut och äta med. Den sociala biten nämns ofta som något oerhört positivt i våra kursutvärderingar. Dessutom har skolorna ett stort utbud av aktiviteter av både social och kulturell karaktär som man kan delta i om man vill.

Hur gamla är de andra kursdeltagarna?

Medelåldern varierar. På våra språkkurser brukar det finnas allt från 18-åringar till dem som är över 60 år. Det är svårt att veta exakt hur gruppen kommer att se ut eftersom ni delas in efter kunskapsnivå. Generellt kan man säga att på de allmänna språkkurserna är majoriteten av kursdeltagarna ca 18-30 år, medan de affärsinriktade kurserna har en något högre medelålder. Vill du vara säker på att deltagarna är lite äldre så har vi 50+ kurser på många kursorter.

Är det bara svenskar på kursen?

Nej, våra skolor tar emot deltagare från hela världen. Det gör att både undervisningen och de sociala kontakterna sker på det språk som du vill lära dig mer av.

Vad ska jag ha för kursbok?

Alla skolor har olika kursmaterial. På en del kurser ingår en kursbok och på andra använder lärarna skolans eget material.

Jag ska ha hand om en internationell kund och behöver träna upp både språklig nivå och affärsvokabulär, finns det någon kurs som passar mig?

Självklart, vi erbjuder yrkesinriktade utbildningar på engelska, tyska, franska, spanska, portugisiska och italienska där du även får träna affärsterminologi. Dessutom kan du välja individuell undervisning där du själv väljer inriktning på kursen.

Får jag ta med mig min respektive till kursorten, utan att han/hon går någon utbildning?

Ja, självklart. På alla orter finns det hotell där ni kan bo. På vissa orter finns även många bra lägenhetshotell som vi kan hjälpa er att boka.

Kan jag spela golf på fritiden?

Det finns golfbanor i närheten av många av våra kursorter. Vi hjälper dig gärna att hitta information om golfbanor som finns i trakten.