Beteendevetenskap

Genom att kombinera studier om samhället och människan får du en bred kunskapsbas som gör att du kan gå vidare med studier och yrkesval utifrån dina intressen. De extra språkkunskaperna i engelska gör utbildningen än mer värdefull.

Vad?

På samhällsprogrammet med inriktning beteendevetenskap lär du dig om hur vi människor fungerar och varför vi gör som vi gör i olika situationer och sammanhang. Samtidigt får du en bra grundkunskap om hur vårt samhälle fungerar – både lokalt och globalt. Samarbeten med bland annat Högskolan Väst, Trollhättans Radio, Trollhättans Stad och lokala företag erbjuder också många spännande utflykter i verkligheten.

Hur?

Första året innehåller gemensamma kurser i svenska, engelska, matematik, psykologi och filosofi. I tvåan bestämmer du själv om du vill fokusera på beteendevetenskap eller samhällsvetenskap. Med beteendevetenskaplig inriktning läser du mer sociologi, psykologi samt ledarskap och organisation. Samtidigt har hela klassen gemensamma fördjupningskurser i bland annat matematik, engelska och svenska. Vi besöker en europeisk storstad och vårt FN-rollspel på hemmaplan är ytterligare ett sätt att öka dina kunskaper om världen vi lever i.

Varför?

Du som har ett intresse för människor får chansen att fördjupa dig och hittar garanterat många spännande vägar att gå. Socionom, psykolog eller polis är bara tre av många framtida jobbmöjligheter. Tar du det internationellt erkända Cambridgecertifikatet har du ytterligare en merit när du söker dig vidare.

Ladda ner poängplan

Sök programmet