Om Folkuniversitetets gymnasium

Folkuniversitetets gymnasium erbjuder världens möjligheter mitt i Trollhättan. Vi är en skola i det lilla formatet som ger de bästa förutsättningarna för att lyckas med vidare studier och jobb – både i Sverige och utomlands.

Ung kvinna på Paulista Avenue, São Paulo. Folkuniversitetets gymnasium ger dig världens möjligheter!

Du vet kanske inte exakt vad du vill bli ännu. Men vill du plugga vidare eller jobba utomlands så kan Folkuniversitetets gymnasium ge dig en extra skjuts ut i världen. Här är den internationella atmosfären påtaglig och delar av undervisningen sker på engelska. Det kan kännas lite ovant i början, men vi lovar att du vänjer dig snabbt.

Här får du och dina klasskamrater möjlighet att komma ut i världen. Oavsett program präglas undervisningen av ett internationellt perspektiv och på våra resor upplever vi tillsammans andra länders vardag, kultur och historia.

Som elev hos oss kan du även kostnadsfritt läsa in och ta det internationellt erkända Cambridgecertifikatet; ett språkdiplom som öppnar ännu fler dörrar för dig som funderar på att läsa vidare eller jobba utomlands.

Det här är en gymnasieskola där du får möjlighet att ta egna initiativ och utveckla din förmåga att arbeta självständigt mot uppsatta mål. Och eftersom Folkuniversitetet samverkar med Göteborgs universitet och Högskolan Väst kan du knappast få en mer högskoleförberedande utbildning.

Välkommen att ta vara på alla dina möjligheter.