Film och skådespeleri

Drömmar och ambitioner är något du ska vara rädd om – och förverkliga. Lär dig att förmedla upplevelser till en stor publik och ta vara på den där kittlande känslan du får när du står på scenen eller framför kameran.

Vad?

På vårt estetiska program med inriktning teater har vi tillgång till Stormen – vår fantastiska teaterlokal. Här utvecklar du tillsammans med våra film- och teaterlärare ditt skådespelarintresse i en kreativ miljö. Våra samarbeten med Novemberfestivalen, Skara skolscen och Folkteatern i Göteborg erbjuder också många inspirerande möjligheter.

Hur?

Scenisk gestaltning, teaterteori och sceniskt karaktärsarbete tar dig med in i skådespeleriets spännande och utmanande värld under det första året, då du lär dig grunderna i film och teater. Sedan bygger vi på med rörelse, improvisation och rolltolkning och du får agera framför både kamera och publik. Digitalt skapande, film- och tv-produktion lär dig att behärska rollerna även bakom och runt scenen. Andra året ger vi oss ut på en filminspirerad utlandsresa och under sista året sätter vi upp en större föreställning och deltar på filmfestivaler.

Varför?

Ta chansen att utveckla ditt intresse för film och skådespeleri samtidigt som du skaffar dig en bra högskoleförberedande utbildning. Att driva konstnärliga projekt och lära dig att stå inför publik innebär personlig utveckling som ger dig många fördelar även utanför rampljuset.

Ladda ner poängplan

Sök programmet