Design

Ta vara på ditt konstnärliga intresse och utveckla din förmåga att kommunicera, presentera och förmedla kreativa tankar och idéer – i alla tänkbara former.

Vad?

På vårt estetiska program med inriktning på design lägger bild, form, färglära, perspektiv och skissteknik grunden för din utveckling. Oavsett om du vill jobba med textil-, mode-, inrednings-, grafisk- eller 3D-design är dina kreativa verktyg desamma. Din vilja att uttrycka dig och utforska är en god egenskap, och här får du möjlighet att pröva dig fram och hitta ditt personliga formspråk.

Hur?

Under det första året studerar du bild och form, formgivning och digitalt skapande. I tvåan går vi mer in på design och fördjupar oss i vad estetisk kommunikation faktiskt är. Konst-, kultur- och idéhistoria ger inspirerande upptäckter och vi reflekterar mycket kring tanke- och yttrandefrihet ur ett kulturellt perspektiv. Du får mycket tid för skapande arbete och chansen att visa upp det i samband med utställningar.

Varför?

Genom att utveckla din kreativitet gör du en bra investering som du har nytta och glädje av oavsett vad du tänker göra i framtiden. Det finns många designutbildningar att gå vidare till efter gymnasiet och du kan utan bekymmer höja blicken utanför Sverige. En konstnärlig, högskoleförberedande utbildning öppnar dörren till en bred arbetsmarknad, inte minst inom marknadsföring och nya digitala medier.

Ladda ner poängplan

Sök programmet