Juridik

Kombinerar du ekonomistudier med juridik får du en riktigt bred kunskapsbas. Om du väljer att spendera framtiden här hemma eller utomlands avgör du själv – men vi ger dig i alla fall globala förutsättningar genom att erbjuda dig extra mycket engelska.

Vad?

På ekonomiprogrammet med juridisk inriktning lär du dig hur rättssystemets instanser fungerar, om juridikens principer och olika lagstiftningar. Du läser om mänskliga rättigheter och internationell rätt och lär dig om hur vi människor resonerar, tänker och påverkas i olika sammanhang via kurserna i psykologi och filosofi. Självklart får du också grundläggande kunskaper i ekonomi, företagande och entreprenörskap.

Hur?

Första året innehåller gemensamma kurser i svenska, engelska, matematik, privatjuridik och företagsekonomi. I tvåan bestämmer du själv om du vill fokusera på juridik eller ekonomi. Du som väljer juridisk inriktning läser kursen Rätten och samhället samt affärsjuridik och filosofi. Oavsett inriktning läser hela klassen entreprenörskap och företagande och fördjupar sig i matematik, engelska och svenska. Du får också möjlighet att testa dina egna affärsidéer genom att driva UF-företag tillsammans med några klasskamrater. Vår resa till en europeisk storstad ger en extra inblick i internationell rätt, ekonomi och juridik.

Varför?

Kunskaper om ekonomi och juridik är en stor tillgång i många olika sammanhang – både privat och i yrkeslivet. Det ger även riktigt bra förutsättningar för jobb eller fortsatta studier i Sverige och utomlands och många spännande yrkesvägar att välja bland.

Ladda ner poängplan

Sök programmet