Ekonomi

Med kunskaper om ekonomi, företagande och entreprenörskap är det betydligt enklare att förverkliga dina drömmar om att starta eget. Sätter du kunskaperna i ett större samhällsperspektiv och blir riktigt bra på engelska har du lagt grunden för en framtid som kan ta dig vart som helst.

Vad?

På ekonomiprogrammet med ekonomisk inriktning lär du dig hur företag fungerar, utvecklas och marknadsförs. Vi jobbar med metoder som kan lösa företags problem och tittar närmare på hur vi människor resonerar, tänker och påverkas i olika sammanhang som rör handel och ekonomi. Genom grundläggande kurser i samhällskunskap, demokrati och juridik får du en helhetsbild där även resurshantering och hållbarhet är viktiga delar.

Hur?

Första året innehåller gemensamma kurser i svenska, engelska, matematik, privatjuridik och företagsekonomi. I tvåan bestämmer du själv om du vill fokusera på ekonomi eller juridik. Du som väljer ekonomisk inriktning läser mer företagsekonomi, ledarskap och marknadsföring. Oavsett inriktning läser hela klassen entreprenörskap och företagande och fördjupar sig i matematik, engelska och svenska. Du får också möjlighet att testa dina egna affärsidéer genom att driva UF-företag tillsammans med några klasskamrater. Vår resa till en europeisk storstad ger en extra inblick i internationell rätt, ekonomi och juridik.

Varför?

Med en mix av ekonomi- och samhällskunskaper har du skaffat dig riktigt bra förutsättningar för jobb eller fortsatta studier i Sverige och utomlands. Du har många spännande valmöjligheter framför dig. Alla större företag och organisationer har till exempel ekonomi- och marknadsavdelningar. Om du inte startar eget, vill säga.

Ladda ner poängplan

Sök programmet