Hälsobanken

Hälsobanken är en prisbelönt satsning och en möjlighet för eleverna att utöva regelbunden fysisk aktivitet.

Hälsobanken är en bank där du förvaltar den tid skolan erbjuder och tillbaka får du ett bättre välmående. Det är ett tillfälle för eleverna på skolan att få göra något för sin hälsa. Om det så handlar om en tennismatch mot klasskompisarna eller ett svettigt träningspass på gymmet, en promenad i naturen som avslutas med lite tid i bastun eller en avslappningslektion med massage.

Stimulerar hjärnan

Hälsobanken är till för att vi som elever ska få det lättare för att koncentrera oss i skolan genom att bryta av våra studier med något helt annat som stimulerar hjärnan. Det finns även en möjlighet för eleverna att utforma och vara ledare för passen vilket ökar elevernas ansvarstagande och ledarskap.

Hälsobanken har blivit belönad med ett stimulansbidrag för dess satsning på att få eleverna att utöva regelbunden fysisk aktivitet av NCFF, nationellt centrum för främjandet av fysisk aktivitet hos barn och ungdomar.

 "En fantastisk möjlighet att träna på skoltid, dessutom är det gratis."

 "Ett mycket bra koncept för att öka det fysiska och psykiska välmåendet hos eleverna."

 "Det är ett bra sätt att börja sin morgon. Roligt att man får tillgång till professionell träning gratis."

 "Roligt, uppiggande, bra, socialt, och härligt!"

 "Jag tycker det är bra att möjligheten finns, friskis är bra och det finns många olika pass att välja mellan"

 "Jag tycker att Hälsobanken är bra. Det är unikt att ha möjligheten. För mig är det tid som jag tar för att ta hand om mig själv eller bara för att koppla bort stressmoment."