Praktiken i Kanada gav frilansuppdrag

Senast ändrad

Praktikplatsen hos en kanadensisk inredningsfotograf har inneburit en kickstart för den stundande frilansverksamheten som retuschör. Malin Boström drömmer om att kunna leva vanlife och arbeta varsomhelst i världen.

Malin Boström, studerande Fotoskolan STHLM

Den kanadensiska inredningsfotografen Alex Lesage hade frågat Fotoskolan om en retuschör att ha på praktik. Malin, som inriktat sig mot just inredningsfoto och still life, fick frågan om hon var intresserad av att göra LIA i Montreal i Kanada. En fråga som fick ett självklart ja.

– Alex är mer än bara en praktikplatshandledare, han har nästan blivit som en mentor. Jag har nyligen startat företag, och han vet ju hur det är att driva eget. Jag hade förhoppningar om att praktiken skulle kunna leda till jobb, vilket den också har gjort. Jag har redan fått en massa uppdrag av Alex och vi kommer att ha ett nära samarbete också framöver, berättar Malin Boström.

Målet att ha ett eget företag sattes upp redan innan utbildningen. Malin Boström vill åt friheten, både vad gäller arbetstider och arbetsplats.

– Jag har en dröm om att leva vanlife och kunna jobba varsomhelst, från Italien eller familjens fjällstuga, säger hon.