3D blev en aha-upplevelse

Senast ändrad

Magnus Blomsters nya karriär tog fart redan när han läste igenom Fotoskolans kursplaner och såg att det ingår 3D i utbildningen bilddesigner. – Jag tjuvstartade genom att på egen hand lära mig programvaran Blender och fastnade helt. Plötsligt hade det gått ett år och nu vet jag att det är detta jag ska ägna mig åt framöver.

Magnus Blomsters, studerande Fotoskolan STHLM

Efter drygt 15 år som illustratör valde Magnus Blomster att vidareutbilda sig till bilddesigner – ett nytt hantverk inom ett bekant fält med bilder som gemensam nämnare. Photoshop bemästrade han sedan tidigare, men när han adderade 3D i ekvationen var det som att bitarna föll på plats.

– Jag började hålla på med 3D för ett år sedan och har inte gjort något annat sedan dess… Jag tycker tydligen att teknisk problemlösning är jättekul, skrattar Magnus Blomster och tillägger:

– Det har varit en aha-upplevelse för mig att det är detta jag vill hålla på med.

Magnus Blomster har inriktat sig mot stilleben och ser att 3D öppnar för många möjligheter och kombinationer av olika tekniker: foto, film, animation, illustration, och så vidare.

– Det finns inga gränser för vad man kan skapa, allt börjar med en grå kub och kan sluta som en perfekt ljussatt parfymflaska ute i naturen. Utvecklingen går enormt snabbt och variationen av potentiella uppdrag känns minst sagt spännande.