Älskar att jobba i team

Senast ändrad

Louise Karlsson har verkligen tagit vara på möjligheten att få utlandserfarenhet under utbildningen Kommersiell fotograf. Hon har varit i Barcelona, på Mallorca, på Island och i Paris. – Jag vill bli frilansfotograf inom modefoto och hoppas kunna arbeta både i Sverige och internationellt, säger hon.

I somras fick Louise Karlsson möjlighet att kombinera sitt foto- och friluftsintresse när hon och kurskamraten Ida Lundell gjorde sitt examensarbete på Island. De gjorde ett uppdrag för klädföretaget As We Grow som gör kläder i alpackaull, och nu hoppas Louise att de bilderna ska leda till fler jobb för liknande varumärken.

Foto har alltid varit Louise Karlssons största hobby, men hon visste inte vad hon ville inrikta sig mot när hon började på Fotoskolan.

– Vi har fått prova på allt möjligt – matfoto, studiofoto, produktfoto, film, still life... Jag insåg att jag verkligen gillar att plåta människor och locka fram deras individuella uttryck, och då föll sig modefoto naturligt, säger Louise Karlsson.

Att arbeta tillsammans med människor i andra yrkesroller är ytterligare en anledning till att Louise fastnade för just modefoto.

– När vi började ha egna plåtningar utanför skoltid märkte jag att jag älskar att jobba i ett duktigt team, och på den vägen är det.