Inspireras av Paris

Senast ändrad

Blivande fotografen Ida Lundell vill porträttera människor, allra helst på gränsen mellan mode och konst. Hösten 2023 gjorde hon sin praktik på ett digitechföretag i Paris, en stad hon beskriver som en guldgruva för att träffa likasinnade människor.

Ida Lundell är alumn från Fotoskolan STHLM:s utbildning Kommersiell Fotograf.

Konsthistoria och en global arbetsmarknad tilltalar Ida Lundell. Att hon gjorde sin praktik i Paris är ingen slump, ”det kändes som ett givet val om man är konst- och modeintresserad”. Med på resan var också kurskamraten Louise Karlsson, båda två gjorde sin praktik på det svenskägda digitechföretaget Strand digital.

– Företaget arbetar primärt med modeproduktioner och vi fick bland annat assistera på set, hjälpa till med digital förproduktion och göra marknadsföring i sociala medier och via mejl, berättar Ida Lundell, som tog vara på tiden i Paris genom att också göra egna produktioner på plats.

Ida Lundell menar att utbildningens praktikperioder har inneburit värdefulla insikter om hur allt funkar i arbetslivet.

– Det känns möjligt att starta en karriär inom foto nu. Jag har fått kunskaperna och självförtroendet för att kunna navigera i den här världen, trots att jag inte visste någonting om den innan jag började på Fotoskolan.

Ida kommer under 2024 att göra praktik efter utbildningen via Erasmus Pro. Hon kommer att genomföra sin praktik hos fotografer i Tokyo, Storbritannien och USA. Du kan följa Idas Erasmus Pro-praktik på Instagram @fotoskolansthlm