Workshop med tema Danshälsa

Varmt välkomna till en eftermiddag i Danshälsans tecken! Lördagen den 7 oktober på Balettakademien Stockholm.

Workshopen inleds med att värma upp våra kroppar med dans och balett, av vår rutinerade balettpedagog Ane-Marie tillsammans med Åsa som är utvecklare av Danshälsa. Du får sedan ta del av en föreläsning av Cecilia Roos. Hon delar med sig av sin forskning inom dans och hur den konstnärliga processen främjar hälsan. Du får även lyssna till och delta i ett panelsamtal som samlar pedagoger, koreografer och forskare. Dagen är helt kostnadsfri och öppen för alla!

Program

15.00 Uppvärmning med Ane-Marie Barbut och Åsa N. Åström. Ackompanjatör: Ingrid Sahlica

15.40 Filmvisning 

15.45 Föreläsning med Cecilia Roos  

16.20 Panelsamtal

Medverkande

Cecilia Roos är professor i konstnärliga praktiker med uppdrag som vicerektor i forskning vid Stockholms konstnärliga högskola. Med sin gedigna dansbakgrund är Cecilia Roos idag en framstående konstnär, forskare och lärare, med stor nationell och internationell erfarenhet. Hon har verkat i en lång rad konstnärliga projekt och produktioner världen över; som dansare, koreograf, konstnärlig rådgivare och i andra konstnärliga roller. 

Joakim Stephensonär en erfaren dansare, koreograf och pedagog. Efter att ha dansat som solist i Kungliga Baletten har han fokuserat på att skapa dansprojekt både nationellt och internationellt. Han har arbetat med olika grupper, inklusive personer med Parkinson och kognitiv svikt. Joakim har även samarbetat med Utrikesdepartementet och varit involverad i evenemang som Melodifestivalen och Bergmanfestivalen. På Kungliga Operan har han koreograferat flera operor. Utöver sitt arbete fortsätter Joakim att utforska danspsykologi, hållbarhet och hälsa inom dansvärlden.  

Ane-Marie Barbut är danspedagog i balett och undervisar alla åldrar. Hon är initiativtagare till Balett 60+, och har utvecklat ett fantastiskt sätt att arbeta med dans och äldre kroppar. Ane-Marie dansade i de stora baletterna vid den Rumänska operan; Svansjön, Nötknäpparen, Don Quijote med flera och turnerade runt om i Europa, innan hon kom till Sverige 1983. Med sin enorma kompetens och erfarenhet från att stå på scen och att undervisa i balett, lockar hon fram balettens väsen, det egna uttrycket, och bygger styrka hos dansaren - i alla åldrar.  

Åsa N. Åström är dansare, koreograf och utvecklare av Danshälsa på Balettakademien i Stockholm. Hon är utövande danspedagog i Danshälsa med klasser i bland annat Dans för Parkinson, Neurodans och communitydans. Hennes bakgrund är som professionell dansare både internationellt och nationellt. På Balettakademien utbildar hon nya pedagoger i Dance for PD, och är verksam i kommittén Dance for Health IADMS, International Association for Dance, Medicine and Science.  

Varmt välkommen!