Amelis Riquelme Nicoletti

Undervisar i Afrobeats

Amelis är en mångsidig dansare och koreograf från Stockholm. Hon fick sin grund som dansare genom HipHop, Popping och Locking och har dansat det mesta från Krumping, Modernt, Sabar och Heels och har tränat på flera dansskolor i Stockholm.

Amelis utbildade sig på bland annat DiAmbra Dance Education år 2016-2017. Amelis fastnade särskilt mycket för Dancehall och olika stilar från den afrikanska kontinenten, bland annat från Ghana, Nigeria, Elfenbenskusten, Kongo och Angola.

Hon har medverkat i flera föreställningar, till exempel i Elanor Bauers " A lot of moving parts VII" höst 2020, Ambra Succis föreställningar "I AM ME" Juni 2017 och "LYSSNA" höst 2018, och föreställningen skapad av Yaneisy Baez Acea "RÖTTER" vinter 2019.

Amelis har också medverkat som dansare i musikvideos för bland andra Dennis Doff och Kaliffa, som dansare på TV4 för Sommarkrysset och på SVT. Hon har jobbat som koreograf, skådespelare och dansare till Suzi P "Shuno". Amelis har jobbat utomlands och uppträtt för Zinarts Agency i Indien, tillsammans med tio andra dansare från Paris.

Under hennes fem år som danslärare har Amelis undervisat på de flesta skolorna i Stockholm men också i andra städer i Sverige och Finland. Amelis älskar att pusha sina elever till sina gränser och utmana med musikalitet, energi och utstrålning. Amelis jobbar också mycket med den mentala biten, då hon tycker det är viktigt att deltagarna ska få en stark grund och kunna tro på sina förmågor.

"Ni kan förvänta er energi, roliga och utmanande koreografier och bra stämning på klasserna."

Amelis Riquelma Nicoletti

Amelis Riquelme Nicoletti