Andreas Erbrink

Undervisar i jazz och modern jazz på utbildningar

Andreas Erbrink är utbildad vid Balettakademien i Stockholm och examinerades 2003, med vidareutbildning i New York och London.

Som dansare har Andreas arbetat i många olika stilar och miljöer, bland annat cirkus, institutioner, kasinon, kryssningsfartyg över hela världen samt på turnéer. Han har arbetat med modern dans, jazz, musikal, show och medverkat i TV-galor, reklamfilm och musikvideos. Några koreografer Andreas har arbetat tillsammans med är Lisa-Marie Bertoni, Lars Bethke, Julia Ehrstrand, Camilla Ekelöf, Denise Holland Bethke, Susanne Jaresand, Destiny af Kleen, Carl White och Wendy White. 

Andreas är adjunkt vid SKH – Stockholms Konstnärliga Högskola, med inriktning jazzdans. Tidigare har Andreas undervisat vid kurser och på olika gymnasieskolors estetiska program, samt undervisat i bland annat England, Irland och Litauen. På Balettakademien undervisar Andreas vid de fyra utbildningarna; Yrkesdansarutbildningen, Dansutbildningen moder/nutida, Dansutbildningen jazz/commercial och Musikalutbildningen, samt vid kurser, sommarkurser och workshops. 

”Det viktigaste för mig är att en söker/hittar sin egen rörelse och sitt eget uttryck. Att jag som pedagog inte ska vara en mall att imitera. Vi startar i olika ingångar av sammansatta- och improvisationsövningar med bl.a. tyngd, placering, koordination, fall, balans och styrka med syfte att undersöka och laborera. Fysiskt utmanande fraser där viktskifte, puls, stora djupa rörelser kontra korta snabba rörelser och en del golvarbete förekommer. Specifika begrepp vi arbetar med är skarpt men flödande, kraftfullt och avspänt, släppa och fånga. Fokus ligger både på hur det känns och hur det ser ut." 

Contemporary Jazz med Andreas Erbrink (länk till Youtube)

Andreas Erbrink

Andreas Erbrink