Recheal Walakira

Undervisar i African Urban Dance

Recheal är utbildad vid Performing Art Schools Yrkesartistutbildning 2001-2005 i Göteborg. Hon har lång erfarenhet av undervisning för ungdomar vid ledande dansskolor inom afrikansk dans i Sverige.

Recheal undervisar även i friskvård/rehabilitering genom dans för funktionshindrade, föräldralediga och pensionärer i syfte att öka kroppslig rörlighet. Hon har arbetat som professionell dansare och koreograf och medverkat på bland annat Globen (World Aids Day), Gothia Cups invigningar, festivaler och Kungsträdgårdens stora scen. Hon har dansat i dansgrupper som Twisted Feet, Dancehallmania och den afrikanska dansgruppen, Yig'i Da urkraft i TV4 i programmet "Efter tio med Malou". Recheal är grundare för Jungle Fever® YouthClub, en ideell kulturförening med syfte att stärka ungdomars kreativitet och självförtroende både i Uganda och i Sverige.

"Jag inspirerar mina elever att använda den vackra glöd, energi och glädje de ger under danslektionerna även i sitt dagliga liv utanför klasserna. Min undervisning är en glädjekälla som uppmanar till individualitet, återupplivar lekfullheten inombords och är uppfriskande för alla åldrar. Var och en av oss är unik och det är det unika vi bör vara stolta över."

African Urban med Recheal Walakira (länk till Youtube)

Recheal Walakira

Recheal Walakira


Ring Recheal Walakira på 08-789 41 20

Mejla Recheal Walakira balettakademien@folkuniversitetet.se