Street, Club & Cultural dances

Här har vi samlat alla kurser inom ämnet street, club & cultural dances för dig från 13 år och uppåt: Afrobeats, dancehall, dancehall queen, heels, hiphop, hiphop & choreo, feminine vibe, jungle moves, vogue femme, vogue new way.

Bilder Balettakademien Stockholm.

Street dance är en paraplyterm som brukar användas till de flesta hiphop relaterade dansstilarna. Dessa är t.ex. Hiphop, Locking, Popping & Breaking men innefattar också många fler än de ovan nämnda danserna.

Här på BA ingår även en del andra dansstilar under ”Street” fliken på hemsidan så som klubbdanser som t.ex. dancehall, dancehall queen och de 3 Vogue stilarna och även kulturellt baserade dansstilar som afrobeats. Detta för att dom dansmässigt i alla fall är närmre besläktade med streetdance stilarna än något annat i vårt utbud. 

Klubb danser” är de dansstilarna som växte fram i nattklubbarnas miljö dessa är tex Vogue, Waacking, House & Dancehall och med kulturella danser menar vi danser förknippade med specifika inhemska kulturer världen över.

Du får möjlighet att utvecklas som dansare och får massvis av ny inspiration. Koordinator för BA Street är Daniel Rörström.


Afrobeats 13+ All levels OPEN Sabina Boman

Heels 16+ Int OPEN Maria Edner

Hiphop & Choreo 16+ Adv OPEN Sofia Bergsten

Afrobeats 16+ All levels Amelis OPEN

Dancehall 16+ Beg/Int OPEN Binta Coker

Feminine Vibe 13+ All Levels OPEN Lovisa Lindberg

Feminine Vibe 13+ Beg. SCEN Jennifer Lagemyr

Feminine Vibe 13+ Int OPEN Lovisa Lindberg

Feminine Vibe 13+ Int/adv Jennifer Lagemyr

Heels 16+ Beginner Lovisa Lindberg