Danskläder

Funderar du på vad du behöver för kläder på våra klasser i balett, jazz, contemporary eller street? Här hittar du svaren!

dansande glad kvinna på Balettakademien

Information in English

Balett

Vi rekommenderar dansdräkt, trikåer för den som vill. Det går också bra med t-shirt eller linne och shorts. Håret bör, främst av praktiska skäl, vara uppsatt i knut eller liknande så att det inte faller ner i ansiktet. Inga stora smycken. På fötterna har en balettskor. På vissa barnbalettkurser önskar läraren att deltagarna är barfota, stäm av med läraren vad hen önskar vid första danstillfället .

Jazz, Contemporary och Dansmix

Dansdräkt eller t-shirt och trikåer, jazzbyxor, sweatpants eller dylikt. Tänk på att inte ha alltför stora kläder, det försvårar för läraren och dig själv att se hur rörelserna görs.
Läraren informerar om vad som passar bäst på fötterna, barfota, gymnastik - eller jazzteknikskor. Om gymnastikskor ska användas, vänligen tänk på att de ska ha sulor som inte lämnar märken på golven och att de är rena.  

Hiphop/street

Här är det bekväma kläder som gäller.
”Baggykläder” går in och ut i hiphop mode men oavsett personlig stil ska man känna sig bekväm så träningskläder eller så kallad ”streetwear” är vanligast. Keps eller mössa är helt rätt men absolut inget måste!
På fötterna: rena sneakers med sulor som inte lämnar märken på golvet. 

Träningskläder och danskläder kan du hitta i stora klädbutiker. Det går bra att avvakta med eventuella klädinköp till efter första kurstillfället. 

Under de första fyra helgerna på terminen återfinner ni Showstore hos oss på plan 1. Där säljer de bla dansskor och -kläder.

Har du fler frågor om danskläder är du välkommen att kontakta oss.