Musikalutbildningen Balettakademien

Konst- och kulturutbildning Göteborg

Musikalutbildningen är en av Nordens absolut främsta. Balettakademien Göteborg har utbildat många artister som du ser i musikaler och shower i Sverige och utomlands.

Ansök nu Öppnas i ett nytt fönster Musikalutbildningen på Balettakademien i Göteborg
Sista ansökningsdatum
2024-03-01
Utbildningsstart
2024-08-19
Omfattning
3 år
Studietakt
Heltid
Antal platser
19
Årsavgift
63 000 kronor
Studiemedel
Utbildningen berättigar till studiemedel från CSN. Du kan söka utökat lån, så kallat merkostnadslån, som täcker årsavgiften.

Ansökan öppnar 1 januari 2024

Vad du lär dig på Musikalutbildningen

Musikalutbildningen på Balettakademien Göteborg består av individuella och gemensamma sång-, röst- och tallektioner samt balett, jazz, stepp, fysträning, kör, scenframställning och musikalteater. Dessutom får du teoretiska kunskaper i musikalhistoria, musikteori, branschkunskap, kost och näringslära.

Du utvecklar dina styrkor tillsammans med andra

Musikalutbildningens kursplan ger dig möjlighet att utveckla just dina styrkor tillsammans med andra. Vi lägger stort fokus på ditt eget förhållningssätt till arbetet utifrån din målbild och pedagogernas återkoppling.

Du får auditionträning

Som musikalartist är det vardag att söka arbete och gå på auditions. Därför skapar vi förutsättningar för dig att underka och träna på auditionsituationen. Allt för att du ska känna dig bekväm och säker på hur du vill presentera dig själv.

Du lär dig att samarbeta

Även om din individuella utveckling är i fokus är inget sceniskt arbete möjligt på egen hand. Att arbeta professionellt som musikalartist förutsätter samarbete, närvaro och interaktion med medaktörer, koreografer och regissörer. Därför ställer vi stora krav på närvaro och att du alltid är väl förberedd inför lektionerna.

Du har tillgång till Balettakademiens studios för eget arbete

Musikalutbildningen sker på heltid med schemalagd undervisning på dagtid men även kvällar och helger förekommer. Du har tillgång till Balettakademiens studios och salar för eget arbete när du inte är schemalagd, vilket hjälper dig i din utveckling.

Du medverkar i en slutproduktion på Balettakademiens scen

Under musikalutbildningen redovisas det pågående arbetet – till exempel solosång, duetter, monologer och scener ur föreställningar och musikaler – på vår teaterscen. Under ditt tredje läsår är du med i en slutproduktion som skapas av ett professionellt konstnärligt team och spelas på vår scen.

Du möter arbetsgivare inom musikalbranschen

Balettakademien Göteborg samarbetar med ett flertal ledande scener och arbetsgivare inom musikal- och scenkonstområdet, till exempel GöteborgsOperan, Stadsteatern, Malmö Opera, SäffleOperan och Wallmans. Våra samarbetspartners kommer ofta till skolan för exklusiva auditionträningar och auditions!

Musikalutbildningen berättigar till CSN

Musikalutbildningen står under statlig tillsyn och lyder under Myndigheten för yrkeshögskolan och Förordningen om stöd för konst- och kulturutbildningar. Musikalutbildningen är CSN-berättigande och du kan söka utökat lån för årsavgiften.