Om Balettakademien Göteborg

Balettakademien Göteborg är en av Nordens ledande skolor för dig som satsar på en framtid som professionell musikalartist eller dansare.

Om Balettakademien Göteborg

På Balettakademien Göteborgs treåriga yrkesutbildningar Musikalutbildningen och Dansutbildningen utvecklas du tekniskt och konstnärligt under ledning av lärare med lång erfarenhet från branschen.

Pedagogiken bygger på en helhetssyn där Balettakademiens kollegium samverkar över ämnesgränserna för att möta varje studerande individuellt. Det gör att dina förmågor får den skärpa och stringens du behöver för en karriär på musikal- eller dansscenen.

Balettakademiens yrkesskola har under sina 40 år utvecklats i relation till branschen du möter som artist. Vi samarbetar med teatrar, dansscener och operahus i Sverige och internationellt och engagerar gästpedagoger från branschen. Allt för att du redan under skoltiden ska få möjlighet att utveckla ett nätverk som öppnar dörrar inför framtiden.

Många framstående artister har börjat sin bana på Balettakademien Göteborg, till exempel Hanna von Spreti, Shirley Clamp, Lizette Pagler, Annika Herlitz, Anton Zetterholm, Martin Redhe Nord, Emmi Christensson, Peter Svenzon, Dan Langeborg, Therese Andersson, Soledad Howe och Niklas Andersson.

Tveksam till att bejaka artisten inom dig?

Var inte det – ta chansen att nå din dröm!

Utbildningar på Balettakademien Göteborg