Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Skrivarakademin i Stockholm

Landets enda författarledda skola

Skrivarakademin är unik. Det är den enda skola i landet som kan följa dig hela vägen från din första skrivövning till din debut. Här får du lära dig de konstnärliga och hantverksmässiga grunderna för din genre. Genom skrivövningar får du prova dig fram och experimentera – allt för att du ska utveckla ditt språk och hitta din personliga stil.

Du som vill komma igång med ditt skrivande kan börja med en inspirationskurs, som Kom igång och skriv, eller en grundkurs i en valfri genre. Om du redan skriver kan en fördjupningskurs vara den hjälp du behöver för att gå vidare. Eller varför inte gå igenom ditt manus på en av våra Författarskolor.

På Skrivarakademin i Stockholm kan du även utveckla ditt skrivande inom de flesta genrer: roman och novell, poesi, bilderbok och böcker för unga. Fantasy, sci-fi, skräck och kriminalroman. Du kan lära dig att skriva manus för såväl teater som film. Vill du hellre skriva terapeutiskt, självbiografiskt eller fackbok? Med ett utbud på cirka 60 kurser varje termin kan du hitta den kurs som är helt rätt för dig.

För dig som inte kan eller vill delta i en skrivarkurs har vi tjänsterna Lektörstjänst och Enskild handledning. Där kan du hitta en form som passar just dina behov av återkoppling på din text. 

Förutom alla kurser har Skrivarakademin också tre studiemedelsberättingande heltidsutbildningar. För dig som vill satsa på att utvecklas professionellt inom litterär gestaltning finns ettåriga Skrivarlinjen och Skrivarlinjen Distans.
Skrivarlinjen projekt, vänder sig till dig som har kommit en bit i ditt bokprojekt och som har tidigare erfarenhet av att studera kreativt skrivande. 

Vi arrangerar även författarsamtal, seminarier och bjuder in till förlagsträffar för att skapa en kontaktyta mellan våra kursdeltagare och bokbranschen.

Vi är stolta över bredden som vi kan erbjuda. Med engagerade och välmeriterade lärare kommer du att hitta ett eget språk och en alldeles egen berättelse.

Välkommen till oss på Skrivarakademin!