Filmmanus, sommarkurs

Plats Stockholm

Är du intresserad av film? Har du funderat på hur det går till att skriva ett filmmanus? Då är Skrivarakademins sommarkurs rätt för dig! Beroende på läget i juni angående Covid-19 kan kursen komma att ges på distans.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Kursen vänder sig till dig som är filmintresserad och vill lära dig grunderna.

Ur innehållet

  • Skrivprocessen. Hur går det till att skapa starka filmkaraktärer?
  • Den klassiska dramaturgin - treaktsstrukturen; anslag, konfliktpresentation, akt-vändpunkter, upptrappning, konfliktlösning och avtoning.
  • Huvudhandling och bihandlingar.
  • Alternativa dramaturgimodeller - resan, episkt berättande, flerhandlingsstrukturer, lyriskt berättande, associativt/drömskt berättande, mytens berättarstruktur.

Kursupplägg

Under ledning av professionell manusförfattare/dramaturg lär du dig grunderna i filmiskt berättande. Du lär dig gestalta fängslande filmkaraktärer. Du lär dig skriva filmiskt i starka bilder och fokuserar på karaktärens handlingar.Utifrån gruppens behov gör vi olika skrivövninga, talar filmdramaturgi och studerar scener ur filmer. Du skriver hemuppgifter och får respons. Om du vill utveckla en egen idé skriver du synopsis, scenlista och sist manuset, till en max 15 minuter lång film. Du utgår från händelser som på olika vis har berört dig när du skapar ditt filmmanus. Förutom kursledarens professionella genomgång bidrar gruppen med många och spännande idéer och infallsvinklar på det du har skrivit.

Kursledare

Peter Bull-Simonsen är regissör och manusförfattare med TV-producentutbildning på TV4, manusutbildning på DI och scriptdoctorutbildning på SVT. Han har skrivit långfilmsmanus med stöd av Svenska Filminstitutet, arbetat som dramaturg åt olika långfilmsproducenter och skrivit operalibretto till Cecilia och Apkungen på Drottningholmsteatern. Peter håller kurser i att skriva filmmanus vid flera svenska universitet.

Peter Bull-Simonsen

Peter Bull-Simonsen undervisar i filmmanus på Skrivarlinjen och Skrivarlinjen distans samt på kurserna inom Filmmanus.

Regissör och manusförfattare, utbildad på TV4, Dramatiska Institutet och SVT. Han har skrivit långfilmsmanus, arbetat som dramaturg åt olika långfilmsproducenter och skrivit operalibretto till Cecilia och Apkungen på Drottningholmsteatern.

"Jag vill ge mod, fantasi och verktyg till att kunna skapa sagolika filmmanus ur verklighetens smärtpunkter."

Peter Bull-Simonsen

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
22 jun 2020 - 26 jun 2020
Må 10:00 - 15:15
Ti 10:00 - 15:15
On 10:00 - 15:15
To 10:00 - 15:15
Fr 10:00 - 15:15
Tillfällen
5
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
30
Kurs-ID
1048541
Pris
4300 kr