Dans för Parkinson

Plats Stockholm

Dans med Parkinson är en metod och ett redskap för att träna personer med Parkinson sjukdom.

Boka kursen nu
Metoden är utvecklad i USA av Mark Morrish dancegroup, och i metoden är det professionella dansare, koreografer, danspedagoger som undervisar. Balettakademien stödjer nätverket Dans för Parkinson, och håller dansklasser i Stockholm och Umeå, av utbildade Dance for PD pedagoger.
Anhöriga och vårdgivare är välkomna och deltar gratis.

Varför Dans för Parkinsons?
Dansare har kunskapen om hur man kombinerar kropp, känslor och tankar för att skapa en upplevelse av nu-et, därför är just dansen så användbar som hjälp för personer med Parkinsons sjukdom. Dansträningen bygger styrka och balans, den fokuserar i lugnt tempo och med koncentration på att koordinera rörelser till musik. Vi använder mycket rytm för att komma ihåg rörelser och för att skapa dynamik, och för att inte fastna i låsta lägen. Vi använder även rösten som ett instrument, och för att styrka luftvägarna. Det estetiska i dansen har stort värde, vi skapar vackra uttryck och linjer. I dansen glömmer de medverkande bort att de har en sjukdom, de är inte sin Parkinson, de är dansare! I dansträningen är det rörelse, rytm, röst, styrka och mjukhet som övas, och med GLÄDJE och gemenskap!

Ledare
Åsa Elowson har sin grund i improvisationen och har sedan 25 år arbetat med att skapa och framföra dansföreställningar och med dansundervisning, främst i Dansgruppen Agnes. Hon är utbildad på Danshögskolan i Stockholm. Åsa gick utbildningen till instruktör i Dans för Parkinson 2014 och har arbetat med communitydans i olika projekt sedan 1995. Åsa är även legitimerad fysioterapeut.
Åsa N. Åström är i grunden dansare. Hon har arbetat med scenisk dans i 20 år för att sedan koreografera och undervisa i dans. Hon har skapat flera projekt i samarbeten med konstnärer och i Communitydans. Där är dans ett verktyg för att nå kreativitet, glädje, stärkt identitet och närvaro.
2014 utbildade hon sig till instruktör för Dans för Parkinson startade sedan upp träningen på Balettakademien 2015.
"Jag är lyhörd för de jag undervisar och plockar upp impulser av musik, rytm, stämning och har tålamod med dagsläget. Vi har kul och skapar dans tillsammans!"

Ledarna är utbildade i metoden Dans för Parkinson, Dance for PD®.

Early bird-rabatt 20% tom 30/4

Åsa N. Åström

Verksamhetsutvecklare Danshälsa.

Åsa N. Åström är i grunden dansare och utbildad på Balettakademien. Hon har arbetat med scenisk dans i 20 år både utomlands och i Sverige, för att sedan koreografera och undervisa i dans. Hon har skapat flera projekt i samarbeten med konstnärer och i formen av Communitydans.

2014 utbildade hon sig till instruktör för Dans för Parkinson Dance for PD® och startade sedan upp grupper på Balettakademien 2015. Hon har även under fyra år arbetat med dans på äldreboenden. Åsa arbetar nu på Balettakademien som verksamhetsutvecklare för Danshälsa, där hon utvecklar området och skapar nya samarbeten.

"Dans är mitt konstnärliga verktyg. Jag är lyhörd för dem jag undervisar och plockar upp impulser av musik, rytm, stämning och har tålamod med dagsläget. Vi har kul och skapar dans tillsammans!"

Åsa N Åström

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst Balettakademien i Stockholm

balettakademien@folkuniversitetet.se

Tid
10 aug 2020 - 14 aug 2020
Må 14:00 - 15:30
Ti 14:00 - 15:30
To 14:00 - 15:30
Fr 14:00 - 15:30
Tillfällen
4
Plats
Birger Jarlsgatan 70, 10239 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
8
Kurs-ID
1070293
Pris
1040 kr